Jubilej

Bila je to prava fešta na gradskom plivalištu. Vaterpolisti Crikvenice proslavili su deseti rođendan

Igor Duvnjak

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Feštu u vodi i na tribinama uveličala su brojna slavna imena na čelu s doajenom crikveničkog vaterpola, zlatnim olimpijcem Karlom Stipanićem



CRIKVENICA – Sunce je jučer zapadajući bilo još visoko na obzoru kada su marljivi entuzijasti iz Vaterpolskog kluba Crikvenica, usklađujući čitav niz nužnih detalja, započeli proslavljanje »okruglog« rođendana, onog desetog ove mlade, poletne crikveničke sportske družine. Na tribinama Gradskog plivališta, dok su »kapice« domaćina slavljenika i gostiju stalno stvarale valove zaveslajima i duelima od kojih se pjena dizala uz brojne sportske entuzijaste i čestitare naravno da je bilo i uglednika na čelu s doajenom domaćih Karlom »Velikim« Stipanićem, olimpijskim pobjednikom 1968. godine, tada najboljim golmanom svijeta i najslavnijim crikveničkim sportskim imenom. Svi su zajedno na fešti dokazivali da ovaj turistički raj u jeku sezone može biti i sportski atraktivan.


Bilo je to kako u utakmici mladih Crikveničana s engleskim Watfordom, a onda pogotovo u »glavnom činu« simpatične predstave, u utakmici slavljenika Crikvenice i gosta uglednog imena, susjeda Primorja, koji je došao čestitati s kombiniranom momčadi.


Peta četvrtina


Fešta započeta danju završila je pod svjetlom reflektora, a kada su i ovi ugašeni počela je ona najduža, »peta četvrtina«, druženje sportskih prijatelja uz prepričavanje brojnih zajedničkih doživljaja, sve začinjeno šalom i smijehom. Naravno, uz konačnu poruku: »Vidimo se i dogodine«.




– Ovo je pravi sportski gušt, trenuci za uživanje i opuštanje dok se susreću vaterpolski prijatelji. Svi smo se okupili u ovom specifičnom, simpatičnom sportskom ambijentu, želeći čestitati Crikvenici ovih deset godina uspješnog rada i sa svim najboljim željama da nastavi ovim povoljnim kursom, kojim uspješno ide sve ove godine – rekao je najtrofejniji riječki sportaš Samir Barać, čovjek koji je osvojio doslovno sve najprestižnije domaće i međunarodne trofeje.


U utakmici u kojoj rezultat nije bio u prvom planu, iako su se igrači obje ekipe u ugodnom, feštarskom ambijentu htjeli iskazati u što boljem svijetlu, gostujuća momčad koju je vodio proslavljeni as Samir Barać, po prvoj četvrtini se odvojila za zaveslaj od inspiriranih domaćina trenera Zorana Brozičevića. U igri začinjenoj nizom atraktivnih, »rođendanskih« poteza i golova na radost brojne publike, do »poluvremena« je razmak isti, 6:5. Stari majstor Bojan Car i prijatelji su regirali, poveli su 7:6. Sjene su se izdužile i spuštao se mrak, u zaključku feštarskog nadmudrivanja Baraćevi »plavi« su uspješniji za konačnih 13:10 u kiši golova iz vedrog neba. Odmah po utakmici Marko Brnjac i Marin Glavurtić su uz pljesak primali zahvalnice na oproštaju s igračkom karijerom.


Sutkinja Lea


Englezi iz Watforda došli su na pravo mjesto, na Jadra,n kako bi učili vaterpolo. Engleski poletarci, koji u Rijeci polaze Školu vaterpola svjetskog asa Samira Baraća, u ovdašnjem su bazenu u praksi provjeravali stečenu obuku dok ih je vodilo znano ovdašnje vaterpolsko ime Boban Voštić. Ogledali su se s juniorima Crikvenice za čijim je kormilom bio Zoran Brozičević. Sutkinja Lea Saftić je pritom dobro obavljala posao dijeljenja pravde u utakmici borbenih konkurenata, koji nikada nisu prelazili granice fair-playa. Domaćini, skoro pa svi četrnaestogodišnjaci, krenuli su bolje i poveli, gosti su uhvatili priključak kada su ubacili starije igrače. Mladi Kirci su i na to pronalazili odgovore i to dovoljne za preokret, sve do konačne uvjerljive pobjede 9:7.


Crikvenica – Primorje 10:13


CRIKVENICA: Sokolić 2, Šurbek, Domijan, Augusti 1, F. Pavlić, Novkovski 1, Car, 2 Galić 3, Barišić 1, Šmiljan, Miklić, Blažičević, Maček, Glavurtić, Matešić, Matejčić, L. Pavlić.


PRIMORJE (kombinirani sastav): Maravić, Petrić 1, Franulović 1, Margitić, Len Dujmić 2, Luc. Dujmić 4, Tomić, Peroš 2, Milošević, Paparić 2, Smokvina 1.


Crikvenica (j) – Watford 9:7


CRIKVENICA (juniori): Mikulić, Pavlić, Šurbek 6, Matejčić 1, Miličić, Car, Domijan, Čugalj1, Brnić, Dijanić, Paladinić, Ružić 1, Perčinić, Turak, Skočilić.


WATFORD: Diks, Behr, Waughan, Mouskis, Chambers 1, Slapper, Parsal 2, Patel 2, Dennis, Rodrigo, Wondligh 1, Yann, Cubith 1.