Korona presudila

Berlinski maraton prvi put nakon 1974. neće biti održan, otkazan je i onaj u New Yorku

Hina

Detalj s Berlinskog maratona/Foto REUTERS

Detalj s Berlinskog maratona/Foto REUTERS

Natjecateljima koji su uplatili kotizaciju ostaje mogućnost povrata novca ili automatske prijave za Berlinski maraton 2021. koji bi trebao biti održan 25. i 26. rujna



ZAGREB  Po prvi put od 1974. Berlinski maraton neće biti održan zbog pandemije bolesti Covid-19, objavili su u srijedu organizatori događaja koji se trebao održati 26. i 27. rujna ove godine.


“Iako smo se silno trudili, u ovom trenutku nije moguće održati BMW Berlin-Marathon uz uobičajeni berlinski šarm”, stoji u priopćenju za medije u kojem je navedeno da nije moguće organizirati utrku ni u nekom kasnijem datumu ove godine.


Osim aktualnih restrikcija zbog širenja koronavirusa, do odluke o otkazu Berlinskog maratona došlo je i zbog bojazni od postroženja mjera u budućnosti te zbog neizvjesnosti oko dolaska inozemnih natjecatelja.




Prije nešto manje od mjesec dana otkazano je i 124. izdanje bostonskog maratona, ali će biti održan virtualno


Natjecateljima koji su uplatili kotizaciju ostaje mogućnost povrata novca ili automatske prijave za Berlinski maraton 2021. koji bi trebao biti održan 25. i 26. rujna.


Ovogodišnji njujorški maraton, koji je trebao biti održan 1. studenoga, također je otkazan  zbog pandemije bolesti Covid-19, objavili su u srijedu organizatori utrke.


Iz organizacije New York Road Runners, u suradnji s uredom njujorškog gradonačelnika, poručili su da je odluka o otkazivanju maratona donesena zbog bojazni da pandemija izazvana širenjem koronavirusa ugrožava sigurnost i zdravlje trkača, gledatelja, volontera i osoblja.