WRC Croatia Rally

Belgijanac Thierry Neuville stekao prednost nakon četvrtog brzinskog ispita

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Zamjena desne stražnje gume nakon incidenta na trećem brzincu, Ogiera je stavila u nepovoljan položaj, jer guma za kišu nije usklađena s dvije meke i jednom tvrdom gumom, što je uzrokovalo i naglo preupravljanje u lijevim zavojima



ZAGREB Nakon prva četiri brinska ispita WRC Croatia relija u subotu Belgijanac Thierry Neuville (Hyundai) ima prednost od 4.7 sekundi ispred drugoplasiranog Velšanina Elfyna Evansa (Toyota), dok Francuz Sébastien Ogier (Toyota) i dalje drži treće mjesto sa zaostatkom od 11.3 sekundi iza Neuvillea.


Evans ipak nije bio u potpunosti zadovoljan nakon posljednjeg brzinca.


“Stvarno je bilo sklisko. Da budem iskren, nisam bio baš zadovoljan svojom vožnjom, malo sam ubio brzinu, ali ipak bez greški“, rekao je prošlogodišnji pobjednik Croatia Rallyja.




Zamjena desne stražnje gume nakon incidenta na trećem brzincu, Ogiera je stavila u nepovoljan položaj, jer guma za kišu nije usklađena s dvije meke i jednom tvrdom gumom, što je uzrokovalo i naglo preupravljanje u lijevim zavojima.


“Imao sam još jedan koji je gubio sloj na gasu kao i obično pa nisam želio riskirati da se ovdje probuši. Možda to nije bila izvedba kakvu smo htjeli, ali tu smo negdje”, kazao je Ogier.


Estonac Ott Tänak za Ogierom u ukupnom poretku zaostaje 40.9 sekundi, iako je na zadnjem brzincu imao jednako vrijeme kao i Evans.


Nikolay Grjazin i suvozač Konstantin Aleksandrov vodeći su u WRC2 s prednosti od 59.9 sekundi u Citroënu C3 Rally2. Yohan Rossel i suvozač Arnaud Dunand drugi su u poretku nakon sve skupa 12 brzinskih ispita, a iza njih, na trećem mjestu su Pepe López i David Vázquez.


„Svake je godine ovaj brzinac sklizak, pa smo znali da će tako biti i ovaj put, tako da samo trebamo biti na strani ne baš pretjeranog guranja. Zanimljiv brzinac: tako je lako napraviti greške, neke neočekivane rezove na nekim mjestima, ali vidjet ćemo. Zanima me drugi dio dana, jer ne znam kakvo će biti vrijeme. Tek je polovica dana tako da uopće nema vremena za opuštanje“, kazao je vodeći Grjzain.


U kategoriji JWRC najbrži su Romet Jürgenson i Siim Oja u Fordu Fiesti Rally3, a iza njih su trenutno Taylor Gill i Daniel Brkic u istom automobilu. Hrvatski duo Viliam Prodan i Marko Stiperski 31. su u ukupnom poretku.


Brzinski ispiti u prvom dijelu dana vozili su se kroz dvije županije, Zagrebačku i Karlovačku, točnije na brzincima Smerovišće – Grdnjaci, Stojdraga – Gornja Vas, Vinski Vrh – Duga Resa i Pećurkovo Brdo – Mrežnički Novaki. Nakon okupljanja kod Westgate Cityja i kratke pauze, slijedi drugi dio dana na brzinskim ispitima.


Croatia Rally završava u nedjelju.