Svjetski skijaški kup

Austrijancu Marcu Schwarzu noćni slalom u Schladmingu, Filip Zubčić završio 25. nakon dvije velike pogreške

Zlatko Horvat

Marco Schwarz/Foto REUTERS

Marco Schwarz/Foto REUTERS

Skijašice su vozile veleslalom u Kromplatzu. Pobijedila je Francuskinja Tessa WorleySCHLADMING Filip Zubčić, jedini hrvatski skijaš koji je izborio drugu vožnju noćnog slaloma u Schladmingu, željet će što prije zaboraviti nastup. Napravio je dvije velike pogreške i na kraju završio na 25. mjestu s 11.88 sekundi zaostatka za pobjednikom Austrijancem Marcom Schwarzom, koji se šesti put u sedam slaloma sezone popeo na postolje, drugi put na njegov vrh. Drugi je bio Francuz Clement Noel (0.79), treći lider Svjetskog kupa Francuz Alexis Pinturault (0.80), koji je imao najbolje vrijeme druge vožnje i jedanaesto prve. Vodeći poslije prve vožnje Austrijanac Manuel Feller promašio je vrata ubzro poslije starta.


U poretku slaloma Schwarz vodi s 489 bodova ispred Norvežanina Sebastiana Foss-Selevaaga (358), jučer četvrtog, dok u ukupnom poretku Pinturault ima 860, Švicarac Marco Odermatt 607, a Schwarz 566 bodova.


Skijašice su vozile veleslalom u Kromplatzu. Pobijedila je Francuskinja Tessa Worley (2:11.38) ispred Švicarke Lare Gut-Behrami (0.27) i Talijanke Marte Bassino (0.73)