Jump2Krk

Austrijanac Riccardo Klotz osvojio prvo izdanje skakačkog atletskog mitinga na krčkoj rivi, Fran Bonifačić sedmi

Mladen Trinajstić

Atletska poslastica na krčkoj rivi/M. TRINAJSTIĆ

Atletska poslastica na krčkoj rivi/M. TRINAJSTIĆ

Slovenac Robert Renner zauzeo drugo mjesto, treći Ivan Horvat, hrvatski olimpijac i državni rekorder u skoku s motkom



KRK Riccardo Klotz, austrijski i balkanski prvak pobjednik je prvog, a po odzivu i reakcijama publike zasigurno ne i posljednjeg “Jump2Krk” iliti “Skoči na Krk” atletskog mitinga. Umnogome posebno atletsko natjecanje upriličeno u središtu grada Krka, točnije na krčkoj rivi i samim natjecateljima, ali i gledateljima, ponudilo je jedinstveni sportski spektakl u kojem nije nedostajalo uzbuđenja. Prema očekivanjima, najzaslužniji za napetost koja je vladala, posebice u večernjoj završnici natjecanja, bili su ponajbolji među sudionicima premijernog izdanja ove motkaške manifestacije, već spomenuti osvajač naslova prvog pobjednika mitinga, koji je zlato sa Zlatnog otoka ponio s preskočenih 5,32 metara, ali i njegovi ovog puta rezultatiski najbliži konkurenti – mlađeseniorski europski prvak, Slovenac Robert Renner, koji je zauzeo drugo mjesto, te Ivan Horvat, hrvatski olimpijac i državni rekorder u skoku s motkom koji je, također s preskočenih 5,32 osvojio treće mjesto.


Fran Bonifačić/M. TRINAJSTIĆ


Također, očekivano, ali i zasluženo, zvijezda Jump2Krk atletskog mitinga bio je i mladi otočni atletičar, sad već prekaljeni desetobojac Fran Bonifačić iz Punta. Praćen glasnim i temperamentnim bodrenjem otočne publike, mlađeseniorki državni rekorder u desetoboju kojemu motka zapravo nije glavna disciplina imao je dodatan podstrijek u svom prvom nastupu na domaćem terenu u kojem je, u konačnici, osvojio sedmo mjesto, s preskočenih 4,87 metara, čime se zapravo sasvim solidno primakao svojem najboljem osobnom rezultatu, preskoku 4,90 metara.


Spomenimo i da je krčki atletski mitinig, realiziran suradnjom Atletskog kluba Krka, TZ Grada Krka i brojnih sponzora, u komplesku mobilne sportske arene okupio dvadeset natjecatelja i natjecateljica iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije. Sudionici su, sukladno svojim dosadašnjim rezultatima, bili podjeljeni u dvije jakosne skupine u kojoj su onu jaču – A skupinu uz izuzetak Bonifačića i Talijana Lorenza Modugna činili skakači s preskočenih 5 metara. Ona druga – B skupina koju su činile skakačice ali i skakači s do sad ispod spomenute visine ukljiženim “personal best” rezulatom natjecala su u prvom dijelu mitinga. Najboji rezultat u toj skupini ostvario je pak slovenski skakač Luka Zupanc. U konkurenciji skakačica najbolja je bila Lara Juriša s 3,77 metara.