Objavljena "presuda"

Australski Sud objavio obrazloženje Đokovićeve deportacije: “Predstavlja ugrozu za zdravlje i red u Australiji, a mnogi bi ga oponašali”

Portal Novi list

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Parlament je jasno stavio do znanja u članu 116 da ministar može poništiti vizu ako smatra da prisustvo njenog nosioca u Australiji može predstavljati rizik po zdravlje ili red australijske zajednice, stoji u obrazloženju



MELBOURNE Rano jutros prema srednjeeuropskom vremenu troje australskih sudaca na čelu s Justicom Allsopom je prema najavama objavilo presudu, odnosno obrazloženjem kojim su potvrdili odluku ministra imigracije Alexa Hawkea i oduzimanju vize Novaku Đokoviću.


– Parlament je jasno stavio do znanja u članu 116 da ministar može poništiti vizu ako smatra da prisustvo njenog nosioca u Australiji može predstavljati rizik po zdravlje ili red australske zajednice. Ministar ovaj stav ima po osnovama za koje se ne može reći da su iracionalne ili nelogične ili da nisu zasnovane na relevantnom materijalu. Postojala je jasna povezanost svih dijelova ministrovih razloga. Teme ohrabrenja i oponašanja sportskog heroja i ikone provlače se kroz razloge zabrinutosti za zdravlje i red, javni interes – navodi se između ostalog.