Logična odluka

Australski mediji tvrde da će Novaku Đokoviću bit dozvoljen igranje idućeg Australian Opena neovisno o tome da li je cijepljen

Portal Novi list

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Ponajbolji tenisač današnjice ove godine nastupao je na dva od četiri Grand slam turnira



RIJEKA Australski mediji posljednjih dana sve intezivnije pišu o onome što se u posljednje vrijeme sve češće pojavljuje u mediji. Promjena vlasti u zemlji, ali i promjena načina borbe protiv koronavirusa donijet će i logičnu odluku kada je u pitanju status Novaka Đokovića i igranje na Australian Openu.


Naime, Đoković ove godine nije igrao na prvom Grand slam turniru sezone zbog toga jer su ga Australci deportirali pod izlikom da zato jer nije cijepljen loše utječe raspoloženje u zemlji i potiče nemire. Deportacija je značila i mogućnost trogodišnje zabrane ulaska u zemlju do čega po svemu sudeći neće doći. Novaku će kako sada stvari stoje bit dozvoljen ulazak u Australiju neovisno o cijepnom statusu i pohod na desetu titulu u Melbourneu. Đoković je ove godine igrao u Roland Garrosu i Wimbledonu, dok zbog koronamjera nije mogao nastupati na Australian Openu i US Openu.