Antikorona mjere

ATP usvojio novi sustav bodovanja koji favorizira Rafu Nadala na uštrb Novaka Đokovića

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Novi sustav daje veliku šansu Rafaelu Nadalu da ostane najbolji tenisač svijeta nakraju godine jer je Španjolac imao bolju završnicu prošle sezone u odnosu na Novaka Đokovića



LONDON Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) usvojila je novi sustav bodovanja koji će važiti dokraja ove sezone pogođene koronavirusom, a novi sustav omogućuje tenisačima da im na turnirima ostaju bodovi iz 2019. godine, ukoliko postignu slabiji rezultat na istom turniru.


Privremeni novi sustav bodovanja napravljen je u suradnji s grand slam turnirima i Međunarodnim teniskim savezom (ITF), a sustav najboljih 18 rezultata umjesto tijekom 52 tjedna vrijedit će sada kroz 22 mjeseca, od ožujka 2019. do kraja ove godine.  Ljestvica ATP Toura je “zamrzuta” u ožujku zbog jkoronavirusa.


Novi sustav daje veliku šansu Rafaelu Nadalu da ostane najbolji tenisač svijeta nakraju godine jer je Španjolac imao bolju završnicu prošle sezone u odnosu na Novaka Đokovića.




ATP sezona bi se trebala nastaviti u Washingtonu 14. kolovoza, a potom bi uslijedili turniri u Cincinnatiju, US Open u New Yorku, Kuetzbehuel, Madrid, Rim i Roland Garros u Parizu.