PH u atletici

Atletski klub Kvarner sedmi na Ekipnom dvoranskom PH, članovi AK Krka jedno mjesto slabiji

Ivana Vaupotić

Klara Barnjak/Foto Arhiva NL

Klara Barnjak/Foto Arhiva NL

Titulu ekipnog dvoranskog prvaka Hrvatske osvojio je Agram s 89 bodova, drugi je Dinamo-Zrinjevac sa 77 bodova, a treća Slavonija-Žito sa 47 bodova



RIJEKA Atletski klub Kvarner zauzeo je sedmo mjesto u poretku klubova na Ekipnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske, što je održano u Zagrebu. Riječki atletičari u tri su kola sakupili 20 bodova, osvojivši četiri prva, dva druga i četiri treća mjesta.


Atletski klub Krk natjecanje je okončao na osmome mjestu sa 14 bodova, odnosno dva prva, tri druga i dva treća mjesta. Titulu ekipnog dvoranskog prvaka Hrvatske osvojio je Agram s 89 bodova, drugi je Dinamo-Zrinjevac sa 77 bodova, a treća Slavonija-Žito sa 47 bodova.
Atletičari Kvarnera Klara Barnjak i Dominik Babić ostvarili su pobjede u trećem kolu, kojim je prošle subote završilo Ekipno dvoransko prvenstvo Hrvatske. Klara Barnjak slavila je u skoku udalj skočivši 5,93 metra, dok je Dominik Babić bio najbrži u utrci na 800 metara prošavši ciljem za 1:54.72 minuta.


Bodove za Kvarner osvojila je i Sara Superina trećim mjestom u utrci na 1.500 metara (4:45.68). Fran Bonifačić, atletičar Krka, pobijedio je u utrci na 60 metara prepone, trčavši 8.31 sekundu, drugi je bio u skoku uvis preskočivši letvicu na visini od 197 centimetara, dok je treće mjesto osvojio u bacanju kugle hicem od 14,19 metara.