ATP Miami

Arina Sabalenka je završila nastup u Miamiju, razbila je reket i otišla s terena bez pozdrava

Hina

Arina Sabalenka/Foto REUTERS

Arina Sabalenka/Foto REUTERS

Bjeloruskinja se cijeli meč borila sa svojim živcima



MIAMI  Bjeloruska tenisačica Arina Sabaljenka, koja se vratila na teren po drugi put u isto toliko dana nakon samoubojstva bivšeg dečka Konstantina Kolcova, završila je u subotu težak i emotivan tjedan porazom od Ukrajinke Anheline Kalinjine 6-4, 1-6, 6-1.


Sabaljenka se cijeli meč borila sa svojim živcima, a nakon poraza 25-godišnja Bjeloruskinja je pognula glavu, napravila nekoliko koraka, a zatim pobjesnila, dajući oduška svojoj frustraciji razbivši svoj reket na komade na središnjem terenu. S uništenim reketom, zatim se okrenula i otišla s terena, ne rukujući se s Ukrajinkom.


“Uvijek je teško igrati na velikim pozornicama protiv ovih vrhunskih igrača,” rekla je Kalinjina. “Danas je bilo jako teško sa živcima, ali uspjela sam se nositi s tim u teškim trenucima.Ona očito nije”.




U trećem je kolu, pak, slavila prva tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek koja je lako eliminirala Talijanku Camilu Giorgi 6-2, 6-1.


Sve bolje igre pokazuje i povratnica s porodiljnog dopusta Japanka Naomi Osaka koja je sa 6-2,7-6 (5) bila bolja od 17. tenisačice svijeta Eline Svitoline.Među većim iznenađenjima subotnjeg rasporeda u ženskoj konkurenciji bio je poraz šeste nositeljice Tunižanke Ons Jabeur od Ruskinje Jelene Avanesjan, 65. igračice svijeta, koja je bila bolja sa 6-1, 4-6, 6-3.


U muškom ždrijebu turnira u Miamiju, prvi nositelj Carlos Alcaraz nije imao problema u pobjedi 6-2, 6-1 protiv sunarodnjaka Roberta Carballesa Baene.Treći nositelj turnira Talijan Jannik Sinner također je slavio protiv svog sunarodnjaka Andree Vavassorija 6-3, 6-4.