Izborna Skupština

Ante Baković ostaje predsjednik HOS-a, klubovima financijska pomoć, zna se i termin finala Kupa

Portal Novi list

Ante Baković

Ante Baković

Klubovi će ovisno o rangu natjecanja dobiti od pet do 26 tisuća kuna



ZAGREB Ante Baković ostaje predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza i u mandatu od iduće četiri godine. Najvažnija je to odluka izborne Skupštine HOS-a održane u Zagrebu uz nazočnost 18 od 22 člana tog tijela. Od važnijih odluka treba istaknuti i onu o financijskim pomoći klubovima za što će Savez odvojiti dva milijuna kuna. Klubovi će ovisno o rangu natjecanja dobiti od pet do 26 tisuća kuna. Pomoć će se i klubovima koji nastupaju u MEVZA ligi, a istodobno će igrati i domaće prvenstvo od početka, a ne doigravanja kako je to bilo ranijih godina.


Određeni su i termini polufinala i finala Kupa koje se zbog koronavirusa nije odigralo u naprasno završenoj sezoni. Finale u muškoj i ženskoj konkurenciji na rasporedu je u Zadru 12. rujna, tjedan dana ranije trebalo bi se odigrati polufinale Kupa, a novo superligaško prvenstvo trebalo bi početi 19. rujna.


Potvrđen je i Upravni odbor u sastavu: Ante Baković, Vladimir Brnečić, Duško Živković, Željko Jurčević, Sandra Baturina, Vedran Juravić, Arduino Popović, Petar Sprčić,  Damir Zec, Ksenija Vržina, Dr. Ivan Fattorini, Katarina Barun Šušnjar i Vlado Bagarić