Vaterpolski mercato

Andro Bušlje potpisao za Mladost, “žapci” istaknuli jasnu kandidaturu za naslov prvaka

Hina

Neće biti jednostavno i lako pošto sam većinu života proveo u Jugu, no mi smo profesionalci i tu ću gledati kao svaku drugu utakmicu - rekao je dubrovački centar



ZAGREB Jedan od najboljih i najtrofejnijih hrvatskih vaterpolista svih vremena Andro Bušlje novi je igrač zagrebačkog HAVK Mladost, objavio je u subotu klub.


Ugovor je potpisan za sezonu 2020./21. Jedan od najtrofejnijih svjetskih klubova ovim pojačanjem najavljuje nikad veću želju za osvajanjem trofeja. Momčad Zorana Bajića se okuplja i počinje s treninzima ovog ponedjeljka. Nova će momčad, u koju je stiglo nekoliko pojačanja ovog ljeta, biti predstavljena 10. rujna.


“Nakon što mi je prošle godine istekao ugovor s bivšim klubom, Mladost me kontaktirala i razgovarali smo. Dogovorili smo se, selim se u Zagreb, nadam se da ćemo svi biti zadovoljni”, govori Andro Bušlje koji je potekao u dubrovačkom Jugu.




“Sigurno je da su Mladost i Jug vječni rivali bilo u Prvenstvu Hrvatske ili u Europi. Neće biti jednostavno i lako pošto sam većinu života proveo u Jugu, no mi smo profesionalci i tu ću gledati kao svaku drugu utakmicu. Od nove sezone očekujem da Mladost nastavi s trofejima kao što je i prošle godine. Najvažnije je da svi budemo zadovoljni sobom i igrom”, dodao je.


Bušlje je karijeru započeo u dubrovačkom Jugu. Kapetan je hrvatske vaterpolske reprezentacije za koju je nastupio više od 200 puta. Osvojio je zlatnu olimpijsku medalju u Londonu 2012. godine te brončanu u Riju 2016. godine. Osvajač je i dva zlata, srebra te četiri bronce sa Svjetskih prvenstava.


 HAVK Mladost aktualni je pobjednik Regionalne vaterpolo lige te osvajač Kupa Hrvatske. Prvu utakmicu u novoj sezoni igrat će 3. listopada.