EP u atletici

Andrea Ivančević i Ivana Lončarek u polufinala utrke na 60 metara

Andrea Ivančević/Foto REUTERS

Andrea Ivančević/Foto REUTERS



RIJEKA Andrea Ivančević i Ivana Lončarek plasirale su se u polufinale utrke na 60 metara prepone drugoga dana Europskoga dvoranskoga prvenstva u atletici, što ove nedjelje završava u Glasgowu. Andrea Ivančević u kvalifikacijama je trčala 8.10 sekundi, rezultat je to četiri stotnke sporiji od njezinog najboljeg rezultata sezone iz Eaubonnea, odnosno 19 stotinki sporiji od njezinog i hrvatskog rekorda (7.91). Zagrebačka je preponašica istrčala treći rezultat u svojoj kvalifikacijskoj skupini, iza Cindy Roleder (8.04) i Grete Kerekes (8.09), osmi ukupno, te se izravno plasirala u današnji polufinale (12.25 sati). Andrea Ivančević najveća je uzdanica hrvatske atletike u Glasgowu, u nedjelju će ići u lov na svoj drugi finale nakon Praga 2015. godine u kojem je zauzela sedmo mjesto (8.02).


Ivana Lončarek u polufinale se plasirala posljednja, njezinih 8.21 sekundi bilo joj je dovoljno za 16. mjesto, odnosno petu poziciju u njezinoj kvalifikacijskoj skupini, u današnju utrku plasirala se po rezultatu. U kvalifikacijama je trčala četiri stotinke sporije od njezinog najboljeg ovosezonskog rezultata (8.21), za plasman u prvi finale trebat će trčati na razini svojeg najboljeg rezultata od 8.06 sekundi. Finale je na rasporedu u 19.25 sati.


Za Zvonimira Ivaškovića treća nije bila sreća. Naime, njegov treći nastup na europskom dvoranskom prvenstvu donio mu je diskvalifikaciju u kvalifikacijama utrke na 60 metara zbog preuranjenog starta, točnije 20 tisućinki sekunde.