Na novom početku

Ana Mioč, Marta Cvitković i Marija Vrban napustile redove odbojkašica Rijeke CO

Denis Frančišković

Marta Cvitković odlazi na školovanje u SAD/Foto Arhiva NL

Marta Cvitković odlazi na školovanje u SAD/Foto Arhiva NL

Nemamo načina da ih zadržimo, a cure traže neke nove izazove - kaže trener Riječanki Igor Lovrinov



RIJEKA Odbojkašice HAOK Rijeka Croatia osiguranja u ponedjeljak 3. kolovoza počinju s pripremama za novu, još jednu izazovnu sezonu. U kojoj su sudeći prema prvim informacijama opet na novom početku. A takva je valjda sudbina ženske odbojke na Trsatu…


Redove Riječanki naime napustile su tri važne igračice, kapetanica Ana Mioč, Marta Cvitković i Marija Vrban.


– Mioč je otišla u Kaštelu, Vrban u redove Splita, a Cvitković u SAD na studij. Zasad nema nikakvih dolazaka. Ništa, idemo dalje… – kaže trener Igor Lovrinov. – Mi nemamo načina da ih zadržimo, a cure traže neke nove izazove.




Rijeka je tako osuđena da krene s novog početka, nešto slično događalo se i lani kad je ekipa ostavila jako dobar dojam plasmanom u skupinu doigravanja za prvaka u kojoj su još igrali Mladost, Marina Kaštela, Kaštela i Enna Vukovar.


– Već prošle godine igrala nam je Mara Štiglić kao cura od 15 godina koja je sad već nositelj igre. Nije to baš niti dobro. Više stvarno nemamo od kuda crpiti. Teško da više nešto možemo napraviti po tom pitanju. Loše je što se uloži puno vremena i truda u stvaranje i sazrijevanje neke igračice i onda ona ode – dodaje Lovrinov.


Pripreme će se odraditi u Rijeci, a prva službena utakmica početkom je rujna.


– Koraca i Štiglić trenutačno su u juniorskoj reprezentaciji do kraja kolovoza. Početkom rujna imamo polufinale Kupa s Kaštelom. Pomalo ćemo se spremati, bit će i nešto pripremnih utakmica. Vidjet ćemo, nešto ćemo osmisliti. Treba vidjet i tko će se odazvati na pripreme – zaključuje Lovrinov.