Australian Open

Ana Konjuh nije uspjela svladati Amerikanku Collins, više nema hrvatskih tenisačica u pojedinačnom dijelu turnira u Melbourneu

Hina

Ana Konjuh/Foto REUTERS

Ana Konjuh/Foto REUTERS

Konjuh nije našla načina kako se suprostaviti 30. igračici svijeta u njihovu prvom međusobnom srazuMELBOURNE Hrvatska tenisačica Ana Konjuh oprostila se od Grand slam turnira Australian Open porazom u 2. kolu od Amerikanke Danielle Collins s 4-6, 3-6 za 80 minuta igre.


Konjuh (WTA-58.) nije našla načina kako se suprostaviti 30. igračici svijeta u njihovu prvom međusobnom srazu.


Dubrovkinja je izgubila svoj prvi servis u dvoboju u drugom gemu, pa se vratila u meč spasivši dvije set-lopte kod 3-5, da bi odmah u sljedećem gemu prokockala 40-15 na svom početnom udarcu i izgubila set.
I u drugom setu kobnim se pokazao gubitak servisa Konjuh u drugom gemu, a sve što je Ana učinila dokraja meča je bila jedna neiskorištena “break” lopta kod 3-5.


Konjuh je u u ovom meču imala čak osam dvostrukih pogrešaka pri servisu i nijedan as, te samo 47 posto ubačaja prvog servisa. Imala je više winnera od Collins (16-14), ali i više neprisiljenih grešaka (26-18). Amerikanka je iskoristila sve tri ponuđene lopte za obrat.