WTA Toronto

Amerikanka Jessica Pegula za svega 49 minuta igre stigla do naslova u Torontu

Hina

Jessica Pegula/Foto REUTERS

Jessica Pegula/Foto REUTERS

Pegula je u svom sedmom finalu, drugom u ovoj godini, došla do svog trećeg naslova u karijeri



TORONTO Samo 49 minuta bilo je dovoljno trećoj tenisačici svijeta, Amerikanki Jessici Peguli za pobjedu 6-1, 6-0 nad Ruskinjom Ljudmilom Samsonovom (WTA – 18.) u finalu WTA 1000 turnira u Montrealu.


Obje tenisačice su na početku finala osvojile gemove na početnom udarcu, a onda je 29-godišnja Amerikanka nanizala 11 gemova zaredom protiv iscrpljene 24-godišnje Ruskinje koja je samo dva sata prije finala osigurala svoje mjesto u njemu pobijedivši u odgođenom polufinalu Kazahstanku Jelenu Ribakinu sa 1-6, 6-1, 6-2.


Pegula je u svom sedmom finalu, drugom u ovoj godini, došla do svog trećeg naslova u karijeri, a prvog nakon što je prošle godine u listopadu trijumfirala u meksičkoj Guadalajari na turniru iste kategorije. Uz to ima i trofej iz Washingtona 2019.




Polufinalnom pobjedom nad svjetskim “brojem 1”, Poljakinjom Igom Šwiatek, otvorila si je put prema naslovu kojim se učvrstila na trećoj poziciji pojedinačne WTA ljestvice, iako nikada nije prošla četvrtfinalnu prepreku na Grand Slam turnirima. Prvu sljedeću priliku imat će već krajem ovog i početkom sljedećeg mjeseca na domaćem terenu u New Yorku.


Samsonova je unatoč drugom porazu u svom šestom finalu na WTA Touru, došla do 12. mjesta na WTA ljestvici i time izjednačila svoj najbolji plasman.