PGS Championship

Amerikanac Justin Thomas veliki preokretom stigao do svojeg drugog naslova u Tulsi

Hina

Justin Thomas/Foto REUTERS

Justin Thomas/Foto REUTERS

Američki golfer osvojio je jedan od četiri najveća turnira u sezoni



TULSA Amerikanac Justin Thomas pobjednik je ovogodišnjeg izdanja PGS Championshipa, jednog od četiri najveća golferska turnira u sezoni odigranog proteklog tjedna u Tulsi.


Thomas je do svog drugog naslova na PGA Championshipu, najbolji je bio i 2017. godine, stigao nadigravši sunarodnjaka Willa Zalatorisa nakon tri dodatne rupe u doigravanju. Oba igrača su nakon 72 odigrane rupe ostvarili rezultat od pet udaraca ispod standarda igrališta, a u doigravanju je do izražaja došlo veće iskustvo 29-godišnjeg Thomasa u odnosu na 25-godišnjeg Zalatorisa.


Thomas je tako kompletirao veliki preokret u nedjelju, nakon subote se nalazio na diobi sedmog mjesta sa sedam udaraca zaostatka za vodećim Čileancem Mitom Pereirom, odnosno četiri za drugim Zalatorisom, ali je s rezultatom od 67 udaraca napravio veliki pritisak na vodeći dvojac. On je okončao svoj nastup gotovo sat vremena prije Zalatorisa i Pereire te čekao njihovu pogrešku.




Neiskusni Pereira (27), koji je igrao svoj tek drugi “major” u karijeri, 2019. godine na US Openu nije se niti kvalificirao za igru u posljednja dva dana, uoči posljednje, 18. rupe u nedjelju imao je udarac prednosti u odnosu na Thomasa, ali je njegov prvi udarac završio u vodi zbog čega je dobio kazneni udarac te na kraju ostvario “double bogey“, odnosno izgubio je dva udarca u odnosu na “par” i pao na diobu trećeg mjesta s Amerikancem Cameronom Youngom s udarcem zaostatka za Thomasom i Zalatorisom pa je sotao i bez mogućnosti nastupa u doigravanju.