Baš ga briga...

Alexander Zverev prekinuo samoizolaciju zbog partija na francuskoj obali, Kyrgios je reagirao…

Zlatko Horvat

Alexander Zverev/Foto Zadarski list

Alexander Zverev/Foto Zadarski list

Napisao si da odlaziš u četrnaestodnevnu samoiozolaciju i ispričavaš se što si ugrozio nečije zdravlje. Imaj barem toliko smjelosti i ostani zatvoren 14 dana - poručio je Kyrgios



RIJEKA  Nijemac Alexander Zverev, sedmi tenisač svijeta i jedan od sudionika zadarskog turnira Adria Toura, umjesto da je u dvotjednoj samoizolaciji u nedjelju je partijao u Francuskoj, što je izazvalo zgražanje i lavinu optužbi. Podsjetimo, nakon što je Bugarin Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na koronavirus, finale između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova je otkazano, a igrači i svi izloženi su testirani na COVID-19. Pozitivan test nakon zadarskog testiranja imali su Borna Ćorić, kondicijski treneri Chris Groh i Marco Panichi, a kasni test potvrdio je da je zaražen i Goran Ivanišević, dok su nakon beogradskog testiranja pozitivni bili Novak Đoković i njegova supruga Jelena.


»Duboko se ispričavam svima koje sam doveo u opasnost. Slijedit ću upute samoizolacije«, poručio je Zverev prije osam dana na društvenim mrežama. Prije dva dana snimljen je kako partija u privatnom klubu na obali između Monte Carla i Nice, što je izazvalo zgražanje u teniskom svijetu. Snimku je dobio Ben Rothenberg, ugledni novinar i veliki kritičar Adria Toura. Instagram priča njemačkog modnog dizajnera Philippa Pleina kasnije je izbrisana, ali šteta je napravljena. Rothenberg potvrđuje autentičnost snimke i dana u kojem je snimljena.


Naravno, oglasio se i Nick Kyrgios, australski tenisač bez dlake na jeziku.




– Probudim se i vidim nove kontroverzne stvari koje se događaju po cijelom svijetu. Najviše me pogodila ona u kojoj sam opet vidio Zvereva. Kako možeš biti tako sebičan? Napisao si da odlaziš u četrnaestodnevnu samoiozolaciju i ispričavaš se što si ugrozio nečije zdravlje. Imaj barem toliko smjelosti i ostani zatvoren 14 dana. Ovaj teniski svijet me izluđuje. Koliko sebičnosti… – poručio je Kyrgios, isti onaj kojem je prijetila suspenzija zbog lošeg ponašanja, dugog jezika i »tankiranja«.


Kada Kyrgios počne dijeliti lekcije, vrag je odnio šalu.