Formula 1

Aktualni svjetski prvak najbrži i nakon drugog treninga, danas kvalifikacije na Red Bull Ringu

Hina

Lewis Hamilton/Foto REUTERS

Lewis Hamilton/Foto REUTERS

Mercedesima se na drugom treningu nitko nije približio na manje od četiri desetinke zaostatka



SPIELBERG Akutalni svjetski prvak u formuli 1 Britanac Lewis Hamilton bio je najbrži na oba treninga vožena u petak na stazi Red Bull Ring u austrijskom Spielbergu, gdje će u nedjelju biti otvorena ovogodišnja sezona, koja počinje sa četiri mjeseca zakašnjenja zbog pandemije bolesti Covid-19.


Baš kao i na prvom treningu voženom nekoliko sati prije, bolidi Mercedesa, u ovoj sezoni obojani u crno u znak podrške pokretu protiv rasizma, uvjerljivo su bili najbrži i na drugom treningu. Hamilton je za pola sekunde popravio svoje vrijeme u odnosu na prvi trening, a njegov momčadski kolega Finac Valtteri Bottas zaostao je nešto manje od dvije desetinke sekunde. Mercedesima se na drugom treningu nitko nije približio na manje od četiri desetinke zaostatka.


Meksikanac Sergio Perez u Racing Pointu imao je treće vrijeme drugog treninga zaostavši za Hamiltonom za nešto više od šest desetinki sekunde (+0.641), a tek nešto sporiji bio je Nijemac Sebastian Vettel u Ferrariju (+0.657).




Za razliku od prvog treninga, kad su unutar sekunde zaostatka za najbržim bila sedmorica vozača, na drugom treningu je to uspjelo devetorici pilota.


U subotu će se vozači od 15 sati boriti za startne pozicije u nedjeljnoj utrci za Veliku nagradu Austrije, koja će startati u 15 sati i 10 minuta.


VN Austrije, drugi trening – rezultati


1. Lewis Hamilton (VB/Mercedes) 1:04.304
2. Valtteri Bottas (Fin/Mercedes) +0.197
3. Sergio Perez (Mek/Racing Point) +0.641
4. Sebastian Vettel (Njem/Ferrari) +0.657
5. Daniel Ricciardo (Aus/Renault) +0.668
6. Lando Norris (VB/McLaren) +0.783
7. Lance Stroll (Kan/Racing Point) +0.831
8. Max Verstappen (Niz/Red Bull) +0.911
9. Charles Leclerc (Mon/Ferrari) +0.994
10. Carlos Sainz (Špa/McLaren) +1.048…