Wimbledon

Ajla Tomljanović nije uspjela, Simona Halep i Elena Ribakina osigurale polufinale Wimbledona

Hina

Elena Ribakina/Foto REUTERS

Elena Ribakina/Foto REUTERS

Ribakina je moćnim servisom, ali i vrlo preciznom igrom s osnovne linije tijekom drugog i trećeg seta ostavila bez šanse Ajlu Tomljanović, hrvatsku tenisačicu s australskom putovnicom



LONDON  Rumunjska tenisačica Simona Halep i Kazahstanka Elena Ribakina osigurale su međusobni polufinalni meč u Wimbledonu, na trećem Grand Slam turniru godine.


Halep, 17. nositeljica u All England Clubu, pobijedila je sa 6-2, 6-4 mladu, 20-godišnju Amerikanku Amandu Anisimovu. Rumunjka je bila blizu vrlo uvjerljive pobjede jer je vodila 6-2, 5-1. Tada je, pak, krenulo buđenje Amerikanke koja je došla nadomak velikog preokreta. Približila se na 4-5 u drugom setu te je imala tri vezane break prilike (0-40) za 5-5.


No, Halep je kontrirala s pet poena u nizu čime nije dozvolila dodatnu dramu u četvrtfinalnom meču koji je trajao samo 63 minute. Halep se time približila i ostvarenju iz 2019. godine kada je slavila u Wimbledonu, a uz to ima i pehar pobjednice iz Roland Garrosa tijekom 2018. godine.




Ribakina je moćnim servisom, ali i vrlo preciznom igrom s osnovne linije tijekom drugog i trećeg seta ostavila bez šanse Ajlu Tomljanović, hrvatsku tenisačicu s australskom putovnicom. Slavila je 4-6, 6-2, 6-3.


Nakon 6-4 Tomljanović u prvom setu uslijedio je žestoki odgovor Ribakine, igračice koja je kolo ranije svladala Hrvaticu Petru Martić. Ribakina je dobila drugi set 6-2, potom povela 5-1 u trećem te tako riješila dvoboj. Čak 15 as servisa ispalila je Ribakina tijekom nešto manje od dva sata igre.


Podsjetimo kako su dan ranije, u utorak, međusobni polufinalni meč osigurale Tunižanka Ons Jabeur i njemačka tenisačica Tatjana Maria.


Wimbledon, polufinale tenisačica:


Simona Halep (Rum/16) – Amanda Anisimova (SAD/20) 6-2, 6-4


Elena Ribakina (Kaz/17) – Ajla Tomljanović (Aus) 4-6, 6-2, 6-3