Tenis

Ajduković i Prižmić u četvrtfinalima Challengera, pobjede favorita u Los Cabosu

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL



Hrvatski teniski reprezentativci Duje Ajduković i Dario Prižmić probili su se do četvrtfinala na ovotjednim ATP Challengerima u indijskom Puneu i francuskom Pauu.


Ajduković (ATP – 130.) je na tvrdoj podlozi u Puneu, jutros po srednjoeuropskom vremenu, s uvjerljivih 6-1, 6-2 svladao Amerikanca Tristana Boyera (ATP – 247.).


Prižmić (ATP – 171.) je kasno sinoć na dvoranskom turniru u Francuskoj u meču 2. kola svladao domaćeg predstavnika Antoinea Escoffiera (ATP – 197.) sa 6-2, 4-6, 6-2.




Prižmićev suparnik za plasman u polufinale bit će Švicarac Leandro Riedi (ATP – 175.), koji ove sezone već ima jednu pobjedu protiv suparnika iz Hrvatske. Naime, u finalu dvoranskog Challengera u Belgiji je prije tri i pol tjedna svladao Bornu Ćorića.


Pobjede favorita u Los Cabosu, kiša u Rio de Janeiru


Kiša je poremetila program mečeva na ATP 500 zemljanom turniru u Rio de Janeiru, gdje su dovršena svega dva dvoboja, dok su na ATP 250 turniru na tvrdoj podlozi u meksičkom Los Cabosu favoriti bili vrlo uvjerljivi.


Tako je prvi nositelj, Nijemac Alexander Zverev sa 6-3, 6-0 svladao Japanca Yoshihita Nishioku, a istim je rezultatom drugi nositelj, Grk Stefanos Tsitsipas, pobijedio Australca Aleksnadra Vukića.


Još uvjerljiviji od spomenute dvojice bio je četvrti nositelj, Norvežanin Casper Ruud, koji je u srazu s Amerikancem Marcosom Gironom izgubio tek jedan gem.


U Rio de Janeiru je domaći predstavnik Joao Fonseca iznenadio sedmog nositelja, Francuza Arthura Fils i svladao ga sa 6-0, 6-4 u posljednjem preostalom meču prvog kola. Od predviđenih dvoboja drugog kola dovršen je tek jedan, u kojem je četvrti nositelj, Argentinac Francisco Cerundolo, sa 6-2, 6-1 deklasirao Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa i tako postao prvi četvrtfinalist.