Hrvatski kup

Osječani minimalno porazili Karlovac u Kupu, Lovrić zabio iz penala

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Bila je to treća utakmica Osijeka pod vodstvom Zorana Zekića i treća pobjeda nakon ligaških slavlja protiv Hajduka u Splitu, te Istre 1961 na Opus Areni



KARLOVAC Nakon Hajduka i Rudeša, plasman u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa izborio je i Osijek porazivši Karlovac 1919 sa 1-0.


Pogodak odluke zabio je Kristijan Lovrić u 21. minuti iz jedanaesterca.


Bila je to treća utakmica Osijeka pod vodstvom Zorana Zekića i treća pobjeda nakon ligaških slavlja protiv Hajduka u Splitu, te Istre 1961 na Opus Areni.




Zanimljivo, bila je to prva pobjeda Osijeka protiv Karlovca u sedam međusobnih susreta. U šest prijašnjih susreta Karlovčani su četiri puta slavili uz dva remija.


Nakon skromnog otvaranja susreta, Osijek je poveo u 21. minuti. Pamić je neopreznim startom u kaznenom prostoru oborio Brleka, a sudac Titlić je odmah pokazao na bijelu točku. Lovrić je sigurno zabio je za vodstvo.


U 42. minuti je moglo biti i 2-0. Nakon ubačaja iz kornera, Mierez je u gužvi pokušao zabiti, ali je vratar Jagatić zaustavio loptu.


Prvu veliku priliku domaćin je imao u 48. minuti, Matyazh je pucao sa 11-12 metara, no lopta je otišla iznad grede. Tri minute kasnije ponovo prijeti Mierez, ali je Jagatić sjajno reagirao. Domaći vratar je odlično reagirao i u 57. minuti nakon što je pucao Bukvić.


Novu priliku Karlovac je imao u 69. minuti, pucao je Kurečki, ali je Malenica bio siguran. Samo tri minute kasnije Stepinac je nakon Pamićeva ubačaja mogao izjednačiti, ali je glavom pucao pored gola. U 89. minuti Osijek je mogao riješiti utakmicu, no Mierez nije pogodio iz sjajne situacije.


U ranije odigranim susretima plasman u četvrtfinale izborili su Hajduk i Rudeš.


Nogometaši Hajduka, koji su osvojili Hrvatski kup posljednje dvije sezone, u osmini finala ovog natjecanja svladali su u gostima Jadran Luka Ploče sa 2-0, dok je Rudeš na domaćem terenu pobijedio Slaven Belupo sa 3-1.


Hajduk se mučio kako probiti domaćeg trećeligaša, briljirao je vratar Jadrana LP Kalac, a na kraju je utakmicu prelomio David Martić koji je u 73. minuti dao autogol. Na samom kraju, u 92. minuti, Emir Sahiti je dao gol za 2-0.


U četvrtfinale se plasirao i Rudeš koji je na domaćem terenu pobijedio Slaven Belupo 3-1. Rudeš inače i dalje nema ni jednu pobjedu u HNL-u. Nakon trinaest utakmica ima samo tri remija i čak deset poraza.


Rudeš je poveo u 13. minuti. Nakon što je zaustavljen pokušaj Jakova Bašića lopta se odbila do Ivana Pešić koji je zatresao suparničku mrežu za veliko slavlje domaćina. No, samo šest minuta kasnije već je bilo 1-1, a efektno je tada pod gredu loptu u domaću mrežu zakucao Juan Bautista Cascini.


U nastavku je Rudeš slomio suparnika tako što je prvo Luka Pavković pogodio u 56. minuti glavom nakon kornera, dok je u 79. spektakularno, sa svoje polovice terena, za 3-1 pogodio Tomislav Srbljinović.


U srijedu se igraju još dvije utakmice osmine finala, a sastaju se Oriolik – Dinamo (14 sati) i Gorica – Radnik Križevci (16.30 sati). Ostali parovi su: Vukovar 1991 – Lokomotiva (29. studenoga), Varaždin – Istra 1961 (5. prosinca) i Cibalia – Rijeka (5. prosinca).