Novi otkaz

Osijek treći put u sezoni smijenio trenera, oglasio se i Perković: “S moje strane nema ljutnje”

Portal Novilist.hr

Borimir Perković/Foto PIXSELL

Borimir Perković/Foto PIXSELL

Perković je već treći trener koji je ove sezone dobio otkaz u Osijeku nakon Nenada Bjelice i Renea Pomsa. U sedam utakmica upisao je četiri remija i tri poraza.



OSIJEK Nakon svega sedam utakmica za kormilom hrvatskog nogometnog prvoligaša Osijeka, Borimir Perković više nije trener osječke momčadi.


“Osijek i gospodin Perković su dogovorili sporazumni prekid suradnje, a Klub će o imenovanju novog trenera pravovremeno obavijestiti javnost,” poručili su iz Osijeka.


Perković je već treći trener koji je ove sezone dobio otkaz u Osijeku nakon Nenada Bjelice i Renea Pomsa. U sedam utakmica upisao je četiri remija i tri poraza.




“Mogu samo zahvaliti Borimiru Perkoviću na predanosti, energiji i naporima koje je uložio u proteklom periodu, zajedno sa svojim stožerom, kako bismo pokušali zaustaviti negativan niz. Nažalost, nismo u tome uspjeli i morali smo se okrenuti traženju drugih rješenja kako bismo pokušali izazvati pozitivan šok u momčad i spasiti sezonu koja je od prvog dana krenula u krivom smjeru,” rekao je sportski direktor Ivica Kulešević.


Od Osijeka se oprostio i sad već bivši trener, koji kaže kako nema nikakve ljutnje.


“Hvala svima u Klubu na povjerenju koje su mi ukazali, otkada sam se počeo baviti trenerskim poslom imao sam želju postati trener Osijeka jer sam ovdje proveo prekrasne igračke dane i zbog toga mi je posebno žao što ova priča nije sretno završila. S moje strane nema ljutnje, sedam utakmica smo bili bez pobjede, bili smo rezultatskoj krizi iako mislim da nismo imali krizu igre. Drago mi je što su se tu pojavili i neki mladi igrači koji su pokazali talent i motiviranost, unijeli dašak dobre energije u momčad i nadam se da će to biti put kojim će Osijek ići. Klubu želim svu sreću u nastavku sezone,” rekao je Perković na oproštaju.


Osijek je trenutačno peti sa 39 bodova, Slaben Belupo na četvrtoj poziciji ima bod više, dok je treća Rijeka sa 41 bodom.