SuperSport HNL

OSIJEK – RIJEKA 1:1 KRAJ! Bijeli sezonu ipak završili na četvrtom mjestu, Labrović na kraju spasio i bod!

Portal Novilist.hr

Emanuel Banda/Foto PIXSELL

Emanuel Banda/Foto PIXSELL

Rijeka će sezonu završiti na četvrtom mjestu nakon što nije uspjela slaviti u Osijeku. Mitrović je zabio nesretni autogol, ali je Labrović na kraju spasio i bod sjajnom obranom penala Mierezu!



RIJEKA Nogometaši Rijeke večeras kod Osijeka zaključuju itekako turbulentnu sezonu. Od nekoliko promjena trenera pa do kompletno novog igračkog kadra s trenerom Jakirovićem u drugom dijelu prvenstva, Riječani su od posljednjeg mjesta na ljestvici skočili do borbe za treću poziciju.


Upravo je današnji dvoboj u Gradskom vrtu jedan od onih koji u samom finišu može donijeti neke promjene na ljestvici jer Bijeli zaostaju samo bod za domaćinom Osijekom, koji je trenutno treći. Ali i jedna i druga ekipa izborile su plasman u Europu, te je pitanje samo tko će završiti sezonu na trećem, a tko na četvrtom mjestu.


Za Osječane će ovo biti posebna utakmica i zbog toga što će se večeras oprostiti od Gradskog vrta. Stari stadion odlazi u prošlost, budućnost je Pampas…





90+8. minuta KRAJ! Rijeka će sezonu završiti na četvrtom mjestu nakon što nije uspjela slaviti u Osijeku. Mitrović je zabio nesretni autogol, ali je Labrović na kraju spasio i bod sjajnom obranom penala Mierezu!


90+6. minuta LABROVIĆ BRANI PENAL MIEREZU!


90+3. minuta PENAL ZA OSIJEK! Kolarić je išao pogledati VAR snimku te je odlučio kako će Galešić zaraditi drugi žuti karton zbog prekršaja na Mierezu, a Osijek dobiti penal.


81. minuta Sukobi klupa rezultirali su crvenim kartonom pojedincu u stručnom stožeru Osijeka, kao i pomoćnom treneru Rijeke Marku Salatoviću, dok je Sergej Jakirović zaradio žuti karton. Eskaliralo je nakon što je Omerović tražio pomoć, odnosno sjeo je na travnjak i nije mogao nastaviti zbog ozljede, da bi Mierez oteo loptu i namjeravao se sjuriti prema golu. Ali Kolarić je to prekinuo.


66. minuta GOL! Mitrović je poslao loptu u vlastitu mrežu i tako vratio Osijek na treće mjesto… Domaćin je bolji bio od početka drugog dijela i zasluženo stigao do izjednačenja. Bukvić je pokušao škaricama, što je očito iznenadilo Mitrovića koji je skrenuo loptu u svoj gol.


48. minuta Osječani prijete i u istoj minuti su imali i drugu veliku šansu. Lovrić je pucao glavom iz odlične pozicije, ali je lopta otišla malo pored gola.


47. minuta Fiolić je snažno potegnuo s nekih 15 metara, ali je Labrović odlično reagirao.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme.


45. minuta Kraj prvog dijela!


39. minuta Hodžu će zbog ozljede zamijeniti Selahi.


31. minuta GOOOL! Nakon dominacije i jedne grede, Riječani su zasluženo poveli, i to kakvim golom. Banda je direktno iz kornera poslao loptu u mrežu!


28. minuta Sada je i Rijeka propustila sjajnu šansu. Ampem je nastojao ubaciti, ali je lopta skoro završila u golu, odnosno udarila je gredu!


24. minuta Osječani su se počeli buditi, a sada je najveću šansu imao Mierez, koji je ušao u peterac, imao je odličnu poziciju, ali nije uspio dobro zahvatiti loptu.


19. minuta Djouahra je sjajno proigrao Hodžu, čiji je udarac blokiran. Riječani nastavljaju prijetiti…


10. minuta Bijeli dominiraju, Goda je sada ubacio nakon prodora, ali nije bilo opasno.


3. minuta Brzo su Riječani zaprijetili, Ampemov udarac nakon odbijanca otišao je preko gola…


1.minuta Počeo je susret u Gradskom vrtu.


OSIJEK – RIJEKA 1:1


Gradski vrt. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Strijelci: 0:1 Banda (31′), 1:1 Mitrović (66′-ag).


OSIJEK (4-2-3-1): Malenica, Omerović, Barišić, Čeberko, Jurčević, Fiolić, Jugović, Bukvić, Nejašmić, Lovrić, Mierez.


RIJEKA (4-2-3-1): Labrović, Veiga, Galešić, Mitrović, Goda, Banda, Hodža, Ampem, Djouahra, Marin, Frigan.