PROMJENE U OSIJEKU

Osijek produžio posudbu Ante Ercega usprkos teškoj ozljedi, Bjelica predstavio novog, mladog stopera

Portal Novi list

Ante Erceg/Foto PIXSELL

Ante Erceg/Foto PIXSELL

NK Osijek je produžio posudbu Ante Ercega s Brondbyjem na još jednu sezone, iako ostaje pitanje kada će se vratiti na travnjak, a predstavljen je i mladi stoper Adrian Leon Barišić, koji je potpisao s Osijekom prvi profesionalni ugovor.



OSIJEK Nenad Bjelica danas je na tiskovnoj konferenciji u Gradskom vrtu rekao kako je NK Osijek produžio posudbu Ante Ercega s Brondbyjem na još jednu sezone, iako ostaje pitanje kada će se vratiti na travnjak.


Naime, Erceg je početkom svibnja na treningu teško ozlijedio desno koljeno. Popucali su prednji križni ligamenti, ali i lateralni i kolateralni, uz parcijalnu rupturu stražnjih. To su sve ozbiljne ozljede koje zahtijevaju potpunu rekonstrukciju koljena i Ercega u pogonu neće biti najmanje pola godine, a to je optimistična prognoza.


Osim toga, Bjelica je objavio koji igrači više neće igrati u dresu bijelo-plavih.




“U sljedećoj sezoni s nama neće biti GutiAdam GyurcsoDmytro Lopa i Ivan Santini. To su četiri igrača koja zbog naše ili njihove želje neće nastaviti suradnju. Zahvaljujem im na suradnji, za sve što su dali momčadi. Santini će pokušati pronaći novi izazov, ali otvoreni smo, ako on ne pronađe izazov za sebe, da se dogovorimo u budućnosti. Potpisali smo i produženje posudbe s Antom Ercegom, na još godinu dana iz njegovog Brondbyja, iako smo svjesni da ga nećemo moći koristiti do prvog ili drugog mjeseca zbog ozljede”, rekao je Bjelica.


Osim toga, predstavljen je i mladi stoper Adrian Leon Barišić, koji je potpisao s Osijekom prvi profesionalni ugovor, a koji je na snazi do ljeta 2025. godine. Riječ je o 19-godišnjem mladom reprezentativcu BiH koji je u Osijek stigao u ljeto 2018. godine iz RNK Splita, a debitirao je za prvu momčad ranije ovaj mjesec u utakmici protiv Varaždina.