HNL

Osijek pobjedom u Varaždinu zaključio sezonu

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL



VARAŽDIN Nogometaši Osijeka su u posljednjem kolu domaćeg prvenstva na gostovanju u Varaždinu svladali istoimenog domaćina sa 2-0 (0-0) i tako došli do 16. ovosezonske pobjede u HNL-u.


Pogotke za osječku momčad postigli su Ramon Mierez u 65. minuti i Domagoj Bukvić u 69. minuti.


Osijek je sa 57 bodova osvojio četvrto mjesto i izborio nastup u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Varaždin je sa 42 boda zauzeo šestu poziciju među deset momčadi koje su se ove sezone natjecale u elitnom razredu hrvatskog nogometa.




Od 19.10 sati će Lokomotiva ugostiti Hajduk, a u nedjelju će prvenstvo biti zaključeno dvobojima Rijeka – Slaven Belupo i Dinamo – Rudeš, koji nemaju nikakav rezultatski značaj.


Varaždin je bio bolja momčad u prvom poluvremenu, a domaća momčad je najbliže pogotku bila u 14. minuti, kad je Luka Škaričić pogodio okvir gola.


Jedina prava prijetnja gostujuće momčadi, koju je u ovom dvoboju vodio Ivo Smoje umjesto smijenjenog Zorana Zekića, dogodila se u 27. minuti, kad je na ubačaj Darka Nejašmića Anton Matković iz dobre situacije poslao loptu preko grede.


Smoje je u 59. minuti napravio dvostruku zamjenu, ubacio u igru Renana Guedesa i Vedrana Jugovića, što se pokazalo pravim potezom, jer je brazilski branič bio asistent kod oba pogotka koja su Osječani postigli u razmaku od četiri minute.


U 65. minuti Guedes se probio po desnom boku, ubacio na osam metara od gola, gdje je domaća obrana zaboravila na Ramona Miereza, a argentinski napadač je tu situaciju iskoristio i preciznim udarcem glavom svladao nemoćnog vratara Josipa Silića.


U 69. minuti Guedes je dobio loptu od Domagoja Bukvića, na sebe navukao pažnju dvojice suparničkih igrača i onda vratio loptu Bukviću koji se namjestio na 18 metara i preciznim udarcem poslao loptu u gornji desni kut gola Varaždinaca, prebacivši Silića.


Do kraja utakmice domaća momčad je izvela nekoliko obećavajućih akcija, ali je ostala bez pogotka.


Utakmicu je sudio Ante Terzić iz Podstrane.