PRVA HNL

Osijek golovima Fiolića i Žapera u gostima pobijedio Šibenik, nakratko zasjeo na vrh ljestvice

Hina

Ivan Fiolić/Foto: PIXSELL

Ivan Fiolić/Foto: PIXSELL

Ovom pobjedom Osijek je preskočio Dinamo na vrhu ljestvice, sada ima 20 bodova, jedan više, ali i dvije utakmice više od Zagrepčana



ŠIBENIK Nogometaši Osijeka preuzeli su vodstvo na ljestvici Prve HNL 2-0 (1-0) gostujućom pobjedom protiv Šibenika u susretu 10. kola.


Strijelci za Osijek bili su Ivan Fiolić (18) i Mihael Žaper (82).


Osječani su na Šubićevcu poveli spektakularnim pogotkom Fiolića u 18. minuti. Veznjak gostiju prsima je presjekao neoprezno paralelno proigravanje domaćih obrambenih igrača, a onda je ne čekajući da lopta odskoči s otprilike 25 metara iz voleja pogodio sam gornji lijevi kut nemoćnog Rogića.




Pobjedu je Osijek osigurao u 82. minuti kada su na rubu kaznenog prostora domaćih lijepo kombinirali Pilj i Žaper, a potonji je zatim prevario i svog čuvara te s pet metara zatresao mrežu. Linijski je sudac po završetku akcije označio zaleđe, ali provjera putem VAR-a ga je demantirala te je pogodak priznat.


Ovom pobjedom Osijek je preskočio Dinamo na vrhu ljestvice, sada ima 20 bodova, jedan više, ali i dvije utakmice više od Zagrepčana koji su ranije u subotu s uvjerljivih 4-1 (2-0) kao gosti svladali Slaven Belupo u Koprivnici.


Šibenik je ostao sedmi sa 10 bodova.



Standings provided by SofaScore LiveScore