ŠOK U SVIJETU TENISA

Osaka nakon poraza od 18-godišnjakinje najavila pauzu od tenisa: “To sve nije normalno, ne znam kad ću ponovno zaigrati”

Portal Novi list

Naomi Osaka/Foto REUTERS

Naomi Osaka/Foto REUTERS

"U posljednje vrijeme kad pobjeđujem, nisam sretna nego više osjetim nekakvo olakšanje. Kad gubim, jako sam tužna i mislim da to sve skupa nije normalno. Nalazim se u trenutku svojeg života u kojem moram shvatiti što želim raditi. Iskreno, ne znam kad ću ponovno igrati tenis", izjavila je Osaka.



RIJEKA Mlada 18-godišnja Kanađanka Leylah Fernandez, koja je u 1. kolu bila bolja od Hrvatice Konjuh, svladala je i Naomi Osaku 5-7, 7-6(2), 6-4, što je očito bila kap koja je prelila čašu za Japanku koja već neko vrijeme ima problema s mentalnim zdravljem.


Braniteljicu naslova i treću igračicu svijeta toliko je pogodio poraz od 18-godišnjakinje i 73. tenisačice svijeta da je nakon meča najavila pauzu.


“U posljednje vrijeme kad pobjeđujem, nisam sretna nego više osjetim nekakvo olakšanje. Kad gubim, jako sam tužna i mislim da to sve skupa nije normalno. Nalazim se u trenutku svojeg života u kojem moram shvatiti što želim raditi. Iskreno, ne znam kad ću ponovno igrati tenis”, izjavila je Osaka.




Podsjetimo, Osaka je na ovogodišnjem Roland Garrosu odlučila ne davati izjave nakon mečeva, te je vrlo brzo odustala od turnira. Nije igrala na Wimbledonu, a na US Openu je rano ispala.


Pričala je o svojim mentalnim poteškoćama i očito je da joj treba odmor od tenisa jer je jasno da više ne uživa kao što je to bio slučaj prije nekoliko godina kada je blistala na terenu.