Prva NL

Orijent kod Sesveta uhvatio svoj jedanaesti bod ove sezone. Utakmica nije puno donijela

Davor Petrović

Mateo Monjac/Foto V. KARUZA

Mateo Monjac/Foto V. KARUZA

Završnica je donijela dvije velike prilike za Orijent, ali Krimejčani se vraćaju s bodom



ZAGREB Nakon teškog domaćeg poraza u sučeljavanju s Cibalijom Orijent je na gostovanju kod Sesveta uspio uhvatiti svoj jedanaesti bod u ovoj sezoni. Utakmica nije donijela puno, a konačni rezultat je realan, kada se uzme u obzir sve što su pružile obje momčadi.


Sesvete – Orijent 1:1 (1:1)

Stadion Svetog Josipa Radnika. Gledatelja: 250. Sudac: Renato Lacić (Split) 6,5. Strijelci: 1:0 Topić (8′-11m), 1:1 Monjac (34′). Žuti kartoni: Gašparac, Duvnjak, Šare (Sesvete), Faal (Orijent).


SESVETE: Žiger 6,5, Šare 6 (80′ Mamić -), Kulenović 6, Gašparac 6, Vukasović 6, Duvnjak 6,5 (80′ Šuart -), Barnabas 6,5, Sušak 6 (68′ Ocvirek -), Topić 6,5, Guja 6 (58′ Matić 6), Ljubanović 6 (58′ Geljić 6).




ORIJENT: Mohorović 7, Švrljuga 6,5, Milanović 6, Agić 6,5, Bodetić 6, Mohorovičić 6, Putnik 6 (78′ Lazar -), Bubnjar, Gajzler, Monjac 6,5 (78′ Mršić -), Faal 6 (63′ Simčić -).

Uvodna faza utakmice jasno je pokazala da Orijent u Sesvetama namjerava tražiti bodovni ulov. Gosti s Krimeje su u prve četiri minute složili dvije dobre akcije, ali u oba je navrata Baboucarr Faal bio za korak prebrz i utrčao je u zaleđe. U 8. minuti je, pak, stigao hladan tuš za Orijent.


Naime, napad Sesveta nije djelovao posebno opasno i organizirano, a to je natjeralo Mosesa Barnabasa da sa dvadeset metara nerezonski odapne po golu kroz mnoštvo igrača. Lopta je na vrhu kaznenog prostora pogodila ispruženu ruku Adriana Milanovića, što je bilo dovoljno da sudac Renato Lacić dosudi jedanaesterac. Siguran realizator najstrože kazne bio je Mateo Topić – 1:0.


Igrala se 20. minuta kada je Patrik Mohorović spriječio novu promjenu rezultata sjajnim reakcijama u razmaku samo od tri sekunda. Prvo je iskosa s desne strane pucao Tomislav Duvnjak, a zatim i Marko Guja, i to sa osam metara po sredini gola. U oba navrata golman gostiju je mačjim refleksima sačuvao svoju mrežu.


U tom razdoblju utakmice Orijent se mučio s organizacijom napada, dok su Sesvete izgledale nešto bolje. U 27. minuti gosti su konačno uspjeli spojiti nekoliko dodavanja, a to je otvorilo prostor za Andru Švrljugu na desnom boku. Njegov centaršut je na drugoj stativi dočekao Mateo Monjac, ali Karko Žiger obranio je njegov udarac natkoljenicom. Dvije minute kasnije Andrija Bubnjar je glavom prebacio gol sa tri metra.


Orijent je počeo preuzimati inicijativu i u 33, minuti je izborio jedanaesterac, nakon prekršaja Tina Kulenovića na Faalu. Žiger je obranio udarac Monjca s bijele točke, ali lopta se sretno odbila do izvođača, koji ju je glavom pospremio u gol – 1:1.


Početak drugog poluvremena donio je nešto suzdržaniju igru s obje strane. Sesvete su, doduše, djelovale nešto odlučnije, ali u njihovim napadima nije bilo previše opasnosti za Orijent, koji također nije ponudio ništa opipljivo. Ukratko, niti jedna momčad nije htjela preuzeti neki veći rizik i sve je izgledalo kao da podjela bodova svima odgovara.


Kako su minute prolazile, tako je jenjavao i tempo, koji ionako nije bio na previsokoj razini. Povrh toga, igra obje momčadi bila je protkana velikom količinom grešaka, a utakmicu su dodatno gušili i učestali prekidi. Prvo uzbuđenje stiglo je tek u 72. minuti, kada je Tino Agić na metar od crte blokirao Topićev pokušaj iz blizine.


Završnica je, pak, donijela dvije velike prilike za Orijent. Igrala se 87. minuta kada je Žiger krajnjim naporom obranio udarac Dominika Simčića, a sudačkoj nadoknadi domaći golman je na isti način riješio identičan dvoboj s Matejem Mršićem.