Prva NL

Orijent kod Dubrave pružio solidnu partiju, ali Krimejčane je koštalo isključenje Mulca u 44. minuti

Davor Petrović

Dominik Mulac/Foto V. KARUZA

Dominik Mulac/Foto V. KARUZA

Mulac je pogotkom u 33. minuti smanjio zaostatak za Dubravom (1:2), ali desetak minuta kasnije je isključen zbog drugog žutog kartona...



ZAGREB Orijent je na gostovanju kod Dubrave pružio sasvim solidnu partiju, iako je odigrao cijelo drugo poluvrijeme s igračem manje, ali nije uspio prekinuti svoj crni listopadski niz. Jednostavno, isključenje Dominika Mulca u 44. minuti pokazalo se kao preveliki hendikep za društvo s Krimeje.


Dubrava TK je žustro otvorila utakmicu, ali prvu pravu priliku je imao Orijent u 5. minuti, kada je visoki pressing donio posjed lopte, koju je Emanuel Črnko odigrao Noelu Bodetiću na lijevi bok. Uslijedio je centaršut na glavu Andrije Bubnjara čiji je udarac Tin Šarkanj uspio zaustaviti.


Dubrava TK – Orijent 3:2 (2:1)

NŠC Stjepan Spajić. Gledatelja: 200. Sudac: Antonio Škobić (Osijek) 6. Strijelci: 1:0 Tomek (24′), 2:0 Kesse (29′), 2:1 Mulac (33′), 2:2 Simčić (68′), 3:2 Tomek (75′). Žuti kartoni: Ivanović, Dominić (Dubrava TK), Mulac, Mršić, Fatić (Orijent). Crveni karton: Mulac (44′).




DUBRAVA TK: Šarkanj 5,5, Ikenna 6,5, Dominić 6, Bošnjak 5,5, Palić 6,5, Tomek 7,5, Ivanović 6 (73′ Kekez -), Pavlović 6 (46′ Petriško 6,5), Dobrić 6,5 (73′ Ćavar -), Kesse 6,5 (86′ Zorica -), Juranović 6,5.


ORIJENT: Mohorović 6,5, Zuliani 6, Agić 6,5, Mulac 5, Bodetić 6 (79′ Mohorovičić -), Putnik 6,5, Mršić 6,5 (84′ Valjan -), Bubnjar 6, Črnko 6,5, Simčić 7, Gajzler 6 (46′ Zrilić 6).

Nešto kasnije i Dubrava TK je stigla do prve obaćavajuće situacije. Marko Ivanović pronašao je dovoljno prostora za udarac iskosa s lijeve strane na devet metara od gola ali, Patrik Mohorović nije se dao iznenaditi. U 9. minuti Niko Gajzler je zatresao domaću mrežu, ali taj zgoditak je poništen zbog zaleđa.


Igralo se angažirano, čak i u trenucima kada je Siget kupala jaka kiša, ali nedostajalo je koncentracije u završnicama akcija. Bolje rečeno, Šarkanj i Mohorović nisu imali pretjerano zahtjevan posao kroz prvih dvadeset minuta igre. Međutim, ubrzo se i to promijenilo, na žalost gostiju.


Igrala se 24. minuta kada je Dubrava TK na trideset metara od gola izborila slobodan udarac koji je Dragan Juranović izveo prema kaznenom prostoru. Fran Tomek je preskočio loptu, pustivši ju do Lovre Dobrića, koji mu je iz drugog dodira vratio rolicu za neobranjiv udarac sa osamnaest metara – 1:0.


Suvišno je isticati da je gol za vodstvo Dubravi TK donio dodatni vjetar u leđa. Orijent se, pak, pokušavao pribrati i vratiti terensku ravnotežu, ali to mu nije uspjelo. U 29. minuti Tomek je pobjegao po lijevom boku i poslao snažnu prizemnu loptu kroz peterac, gdje je najbrži i najspretniji bio Patrick Junior Kesse – 2:0.


Tu se dalo naslutiti da bi Orijent mogao imati velikih problema do odlaska na odmor, ako dođe k sebi u ekspresnom roku. Pozitivnu promjenu donijela je greška domaće momčadi u 32. minuti. Tada je Črnko ukrao loptu i snažno tukao sa dvadeset metara, a Šarkanj je taj projektil uspio odbiti u korner koji je donio smanjenje rezultata.


Nakon udarca iz kuta u kaznenom prostoru Dubrave TK najbolje se snašao Gajzler na vrhu peterca. Njegov udarac glavom Šarkanj je obranio krajnjim naporom, ali njegovi suigrači nisu pravodobno reagirali te je taj otpadak prvi natrčao Mulac, uguravši loptu u mrežu – 2:1.


Vrlo brzo se pokazalo da je Ćiro Blažević bio u pravu da je vodstvo 2:0 najgore jer ako se primi jedan gol, drugi pada sam. Naime, Orijent je nakon smanjenja rezultata preuzeo inicijativu  i počeo je stvarati snažan pritisak. To je trajalo do već spomenute 44. minute, kada si je Mulac priskrbio drugi žuti karton zbog nesmotrenog faula na Tomeku.


Iako je ostao s igračem manje na terenu, Orijent je u nastavku i dalje tražio put do izjednačenja, preuzimajući dosta rizika. Tako je u uvodnim minutama drugog dijela Šarkanj jedva obranio udarac Dominika Simčića sa trinaest metara. Naravno, u takvom rasporedu snaga otvorilo se i dosta prostora za Dubravu TK kojoj su povećanje vodstva u nekoliko navrata uskratile sjajne Mohorovićeve intervencije.


Gosti s Krimeje konačno su dočekali svoju priliku u 68. minuti, i to iz ničega. Naime, Simčić je u maniri Ivice Olića trčao za loptom od koje bi ogromna većina odustala i natjerao je Šarkanja na panično dodavanje Ivanu Bošnjaku. Njega je, pak, napao Matej Mršić od kojeg se lopta odbila pred gol. Tamo ju je, pak, prihvatio Simčić – 2:2.


No, samo sedam minuta kasnije Dubrava TK uspjela je vratiti prednost. Tada se Tomek odlučio za prizemni udarac iskosa s desne strane, a lopta se prošuljala pokraj Mohorovića i završila u mreži – 3:2.