Prva NL

Orijent i Kustošija podijelili bodove u susretu koji nije ponudio previše kvalitetnog nogometa

Davor Petrović

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Istina, tu i tamo bi bljesnuo neki nadahnuti potez, u obliku driblinga ili lucidnog dodavanja, ali sve skupa je ipak bilo premalo za nešto više od remija bez golova.



ZAGREB – Odigravanje utakmice koja je prije jedanaest dana morala biti odgođena zbog snijega u Zagrebu, Orijentu 1919 nije donijelo ništa spektakularno. Zapravo, podjela bodova je najrealniji ishod ogleda indisponiranih suparnika.


KUSTOŠIJA – ORIJENT 0:0

Stadion NK Kustošija. Gledatelja: 100. Sudac: Ante Terzić (Split) 7.


Žuti kartoni: Ivanković, Nikpalj, Faye (Kustošija).




KUSTOŠIJA: Jerolimov 6,5, Oreč 6,5, Šušković 6 (46′ Kozina 6), Gogić 6,5, Klančir 6,5 (57′ Faye 6), Ivanković 6, Nikpalj 6, Dujmović 6,5 (789′ Đaković -), Grgić 6 (79′ Geljić -), Babić 6, Šaronja 6 (57′ Stjepanović 6,5).


ORIJENT: Zadro 6,5, Braut 6,5 (66′ Švrljuga, Mulac 6, Tadejević 6,5, Travaglia 6, Mohorovičić 6 (67′ Zrilić -), Putnik 6,5, Monjac 6,5, Črnko 6,5, Simčić 6,5, Ibiši 6 (75′ Dukađin -).

U startu se moglo naslutiti da Kustošija i Orijent neće ponuditi previše kvalitetnog nogometa. Istina, tu i tamo bi bljesnuo neki nadahnuti potez, u obliku driblinga ili lucidnog dodavanja, ali sve skupa je ipak bilo premalo za nešto više od remija bez golova.


U 5. minuti Kustošija je uspjela složiti suvislu akciju po desnoj strani, gdje je Ante Oreč probio prvu barijeru obrane gostiju, uputivši upotrebljivu prizemnu loptu prema točki za izvođenje jedanaesterca. Međutim, udarac Andreja Šaronje bio je mlak, a samim time i bezopasan.


Gosti s Krimeje su djelovali uspavano tijekom prve dionice utakmice, kao da ih je omamilo ugodnih petnaest stupnjeva. Tako je u 27. minuti Ennio Travaglia pokušao bez gledanja vratiti loptu svojim stoperima, dodavši ravno u noge Šaronji, koji je odmah krenuo prema golu. Srećom po goste, udarac Filipa Dujmovića bio je lak plijen za Mislava Zadru.


Nešto kasnije Orijent je po prvi put na utakmici pokazao znakove života. Nakon slobodnog udarca s lijeve strane domaća obrana izbila je loptu u zrak, a Dominik Mulac je s vrha kaznenog prostora opalio škaricama po golu. Gledajući s tehničke strane, taj potez je bio izveden više nego solidno, ali nedostajalo je preciznosti. Točnije, lopta je prohujala pola metra iznad prečka.


Igrala se 34. minuta kada je Mateo Monjac fintama izbacio iz igre dva domaća braniča i izborio se za malo prostora na sedamnaest metara od gola. Njegov udarac, na veliku žalost gostiju, nije bio na razini prethodno izvedenih driblinga. Šest minuta kasnije Mulac je nesmotreno prodao loptu na dvadeset metara od gola Orijenta, a Mario Tadejević je tu grešku ispravio požrtvovnim uklizavanjem.


Petnaestominutni odmor u svlačionicama nije donio veliku promjenu, iako su gosti djelovali živahnije tijekom drugog dijela. Tako je u 53. minuti Filip Braut s desnog boka uputio centaršut koji je iznenadio Giovannija Jerolimova. Golman Kustošije gadno je pogriješio, ali ipak se uspio izvući naknadnom reakcijom, izbivši loptu u korner.


Nakon tog udarca iz kuta gosti su tražili jedanaesterac, zbog toga što je lopta pogodila ruku nekog od igrača Kustošije. Međutim, sudac Ante Terzić odmah je odmahnuo rukama, dajući im do znanja da je sve vidio te da ne smatra da tu ima elemenata za kazneni udarac.


Do kraja utakmice Orijent je uspio složiti nekoliko akcija koje bi, uz nešto bolji zadnji pas, mogle donijeti čistu priliku za udarac po golu. No, tu je opet nedostajalo koncentracije i konkretnije reakcije unutar kaznenog prostora Kustošije.