Prva NL

Orijent danas otvara treći krug natjecanja: “Ne trebamo umirati u ljepoti nogometa, moramo skupljati bodove”

Ivan Volarić

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Ima još dosta utakmica i borba će trajati dugo. Znam da svi očekuju i priželjkuju da se što prije dignemo na ljestvici, ali i protivnika se puno toga pita - kaže trener Orijenta



RIJEKA Nogometašima Sesveta i Orijenta pripala je čast danas od 15.30, uz izravni TV prijenos (Maxsport) otvoriti treći krug natjecanja u Prvoj NL. Krimejčani su u dobrom nizu, ne znaju za poraz u posljednje tri utakmice, s time da su jednu od dviju pobjeda ostvarili upravo protiv svojih današnjih domaćina. Trener Slobodan Grubor neće moći izvesti najjači sastav. Veznjak Sanin Muminović akumulirao je tri žuta kartona, a napadači Dominik Simčić i Mateo Monjac su upitni zbog zdravstvenih problema.


– Gledali smo posljednje dvije utakmice Sesveta, nisu puno toga mijenjali u odnosu na naš međusobni susret. Nismo vidjeli ništa novo – govori trener Krimejčana čija momčad je u trendu dobrih igara. – Šteta je izgubljenih bodova protiv Croatije. Nisam zadovoljan rezultatom. Opet smo naivno radili greške u obrani, mislim na jedanaesterac. Inače ne dopuštamo puno suparnicima. Što se igre tiče ima dosta prostora za napredak. Zadovoljan sam pojedinim razdobljima igre protiv Croatije, kako smo naše suparnike držali i kako je lopta išla, ali naravno da to može još puno bolje.


U redovima Crvenih se nadaju da će i nakon Sesveta ostati u pozitivnom nizu.




– Idemo na pobjedu! Nama trebaju bodovi. Ne trebamo umirati u ljepoti nogometa, moramo skupljati bodove i izvaditi se iz ove situacije. Ima još dosta utakmica i borba će trajati dugo. Znam da svi očekuju i priželjkuju da se što prije dignemo na ljestvici, ali i protivnika se puno toga pita. Nije danas lako nikoga pobijediti. Liga je pokazala da je tvrda i čvrsta i svatko može svakoga dobiti – rekao je Grubor.