Cure šeste

Opatijci opet viceprvaci u odbojci na pijesku: “Motiv za korak više iduće sezone”

Ivan Volarić

Odbojkaši i odbojkašice KOP Opatija s trenerima/Foto KOP Opatija

Odbojkaši i odbojkašice KOP Opatija s trenerima/Foto KOP Opatija

Siget je u obje konkurencije osvojio prvo mjesto



RIJEKA Odbojkaši KOP Opatija su nakon tri uzastopne titule prvaka stigli do druge uzastopne titule klupskih viceprvaka Hrvatske. Opatijske odbojkašice su uspješno izborile ostanak u društvu najboljih, zaključile su sezonu na šestom mjestu u konkurenciji osam ekipa. Epilog je to trećeg, ujedno i završnog okupljanja, najboljih hrvatskih »pjeskaša« i »pjeskašica« održanog u Čakovcu.


Opatijci Dukić, Smiljanić, Đorđević, Pavičević i Pokeršnik su u završna četiri kola svladali Umag i Zagreb te remizirali sa Žnjanom i Vukovarom, a djevojke, u sastavu Volarić, Lukežić, Šahinović, Stankovsky i Grčević, pobijedile su izravne konkurentice u borbi za ostanak Retfalu te remizirale s Banjolama i Žnjanom. Siget je u obje konkurencije osvojio prvo mjesto.


– U muškoj konkurenciji sezonu smo ponovo zaključili bez poraza, a što je najvažnije, većinu tereta iznijeli su domaći parovi. Odlučujućima su se pokazale utakmice protiv direktnih suparnika, a tu su odlučivale nijanse. Nismo uspjeli vratiti naslov prvaka u naše vitrine, a sada nam je motiv da iduće sezone pokvarimo plan Sigećanima da osvoje naslov prvaka tri godine zaredom – govori Ivan Đorđević, trener, igrač i sportski direktor KOP Opatija.




– U ženskoj konkurenciji smo nakon drugog kruga natjecanja bili zadnji na ljestvici, međutim, djevojke su na posljednjem okupljanju odradile vrhunski posao i ne samo da su izbjegle ispadanje, već i kvalifikacije osvojivši šesto mjesto. Svi u klubu smo baš jako ponosni na njih.