KOP Opatija

Opatijci drugi nakon prvog kruga PH-a u odbojci na pijesku, Opatijke dijele treću poziciju

Ivan Volarić

Odbojkašice KOP Opatije

Odbojkašice KOP Opatije

Opatijci su nakon šest kola drugi s osam bodova, lider Siget ima bod više uoči drugoga kruga, što će se krajem srpnja odigrati u Podstrani



RIJEKA Tri pobjede (Žnjan, Umag i Retfala) i dva remija (Siget i Zagreb) učinak je odbojkaša KOP Opatija nakon prvoga kruga ekipnog PH-a u odbojci na pijesku odigranog na terenima u Vrapču.


Opatijci, aktualni trostruki prvaci, nastupili su u oslabljenom sastavu te su uspjeli remizirati s najvećim konkurentom Sigetom i tako zadržali realne izglede da u prestala dva kruga stignu i do četvrte titule. Opatijci su nakon šest kola drugi s osam bodova, lider Siget ima bod više uoči drugoga kruga, što će se krajem srpnja odigrati u Podstrani. Završni treći krug na rasporedu je u Puli sredinom kolovoza. Trener-sportski direktor-igrač Ivan Đorđević u Vrapču je koristio Mirkovića, Šormaza, Lozića, Smiljanića i Dukića.


Opatijke su u šest odigranih susreta upisale jednu pobjedu, četiri remija i jedan poraz, te zajedno s Čakovcem i Banjolama sa šest osvojenih bodova dijele treću poziciju. Igračice trenera Alena Pavačića ispunile su zacrtani bodovni plan. Opatijske boje branile su Koraca, Volarić, Juričić, Šahinović, Barać, Lukežić, Devčić i Grčević.




Upravo su Devčić i Grčević činile okosnicu kadetske ekipe Opatije koja je zauzela četvrto mjesto na ekipnom PH-u. Opatijke su, u konkurenciji devet ekipa, nesretno ostale bez medalje budući da su natjecanje zaključile bez poraza, ali ih je boljeg rezultata stajala slabija set ili poen razlika od konkurentica. Kadeti Opatije su zauzeli peto mjesto u konkurenciji šest ekipa.


Idućeg ponedjeljka i utorka tereni u Ičićima bit će poprište pojedinačnog PH-a do 18 godina za odbojkaše i odbojkašice. To natjecanje ujedno će biti i kvalifikacijsko za odlazak na Europsko prvenstvo.