OI Tokio

Olmova Španjolska tek u produžetku svladala Obalu Bjelokosti i izborila polufinale protiv domaćina, zabio i bivši igrač Dinama

Hina

Dani Olmo/Foto REUTERS

Dani Olmo/Foto REUTERS

Afrička reprezentacija je povela pogotkom Baillyja u 10. minuti, a u 30. minuti je izjednačio Dani Olmo. Sve do prve minute sučevog dodatka u drugom dijelu nije bilo pogodaka...



TOKIO Španjolski nogometaši, favoriti za zlatnu olimpijsku medalju u Tokiju, provukli su se u polufinale pobijedivši u četvrtfinalnom dvoboju reprezentaciju Obale Bjelokosti s 5-2 (2-2, 1-1), ali tek u produžetku.


Afrička reprezentacija je povela pogotkom Baillyja u 10. minuti, a u 30. minuti je izjednačio Dani Olmo. Sve do prve minute sučevog dodatka u drugom dijelu nije bilo pogodaka, kad je mrežu zatresao Gradel i doveo Obalu Bjelokosti u vodstvo 2-1. Međutim, dvije minute poslije je izjednačio Rafa Mir, nakon velike pogreške bjelokošćanskih braniča.


Tako je utakmica otišla u produžetak u kojem je Oyarzabal u 98. minuti realizirao opravdano dosuđen kazneni udarac za Španjolce, a Rafa Mir potvrdio plasman “Furije” u polufinale s još dva pogotka (117. i 120.+1) i tako došao do ‘hat-tricka’.




Španjolska će u polufinalu igrati protiv Japana. Reprezentacija domaćina je plasman u polufinale izborila boljim izvođenjem jedanaesteraca (4-2), nakon što je nakon 90 minuta osnovnog dijela te 30 minuta produžetka rezultat bio 0-0.


Sva četvorica japanskih izvođača bili su precizni, a vratar Tani je obranio udarac Cacacea, dok je Clayton Lewis prebacio vrata. Polufinalni dvoboji su na rasporedu u utorak, 3. kolovoza.


Drugi polufinalni par činit će pobjednici četvrtfinalnih dvoboja Brazil – Egipat i Južna Koreja – Meksiko.