Najbolji strijelac

Olivier Giroud srušio Henryjev rekord: “Naša pustolovina se nastavlja, mi smo skupina prijatelja”

Portal Novilist.hr

Oliver Giroud/Foto REUTERS

Oliver Giroud/Foto REUTERS

Nevjerojatno sam ponosan što sam srušio Henryjev rekord po broju golova za reprezentaciju, a nadam se kako ću dodati po još neki. Još je posebnije što sam to napravio na Svjetskom prvenstvu - rekao je Giroud



RIJEKA Francuska nogometna reprezentacija s tri je pogotka svladala Poljsku u osmini finala SP-a i tako lagano projurila do četvrtfinala. Tek je Lewandowski s bijele točke u samoj završnici ublažio poraz Poljaka, a prvi strijelac na utakmici bio je Olivier Giroud.


– Pustolovina se nastavlja. U svlačionici smo si rekli kako moramo biti ujedinjeni kako bismo nastavili ovo prekrasno iskustvo. Zauzvrat, uspjeli smo pronaći prava rješenja. Mi smo skupina prijatelja i to se vidi. Sretan sam zbog momčadi koja je nagrađena za svoj trud. Put ka uspjehu još uvijek je dug, ali danas ćemo se proveseliti. Nevjerojatno sam ponosan što sam srušio Henryjev rekord po broju golova za reprezentaciju, a nadam se kako ću dodati po još neki. Još je posebnije što sam to napravio na Svjetskom prvenstvu – rekao je Giroud nakon utakmice.


Poljaci su, očekivano, bili itekako nezadovoljni svojom izvedbom.




– Sutra ćemo se vratiti u domovinu tužni i razočarani. Nadali smo se duže ostati u Kataru, ali postigli smo cilj plasmanom u osminu finala što Poljskoj nije uspjelo 36 godina. Mogli smo i pobijediti da smo prvi zabili gol, ali aktualni je prvak bio bolji. Sve se promijenilo nakon prvog francuskog gola jer je Francuska postala mirnija, a mi pod još većim stresom – kazao je poljski vratar Wojciech Szczesny.