Brianna McNeal

Olimpijska prvakinja suspendirana na pet godina zbog dopinga, i drugi put je kršila pravila

Hina

Brianna McNeal/Foto REUTERS

Brianna McNeal/Foto REUTERS

Ona je u siječnju optužena i privremeno suspendirana zbog "neovlaštenog postupanja u procesu upravljanja rezultatima", a disciplinski ju je sud sankcionirao jer je to njezino drugo kršenje antidoping pravila Svjetske atletikeNEW YORK Američka atletičarka, olimpijska prvakinja na 100 m s preponama, Brianna McNeal suspendirana je na pet godina zbog kršenja antidoping pravila, priopćila je u petak Atletska jedinica za integritet (AIU).


Ona je u siječnju optužena i privremeno suspendirana zbog “neovlaštenog postupanja u procesu upravljanja rezultatima”, a disciplinski ju je sud sankcionirao jer je to njezino drugo kršenje antidoping pravila Svjetske atletike. Naime, već je bila suspendirana na godinu dana između 2017. i 2018. zbog tri kršenja svojih antidopinških obveza prijave mjesta boravka zbog čega je propustila svjetsko prvenstvo u Londonu 2017. godine.


McNeal (29), koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. i bila svjetska prvakinja 2013. godine, negirala je da je bila pozitivna na bilo koju zabranjenu supstancu. Zabrana je trebala stupiti na snagu 15. kolovoza 2020., a kako se McNeal žalila na odluku Sudu za sportsku arbitražu (CAS), slučaj će sud u Lausannei trebati saslušati prije 23. srpnja kada počinju Olimpijske igre u Tokiju.
AIU je dodao da je CAS odobrio McNealu “privremeno olakšanje” kako bi se mogla natjecati do kraja američkih olimpijskih kvalifikacija 27. lipnja.