Matea Jelić

Olimpijska pobjednica iz Tokija: “Obična sam cura iz Knina. Ako ja mogu, mogu svi”

Portal Novilist.hr

OLIMPIJSKA POBJEDNICA - Matea Jelić/Foto PIXSELL

OLIMPIJSKA POBJEDNICA - Matea Jelić/Foto PIXSELL

Sad sam tu, ako ja mogu, mogu svi. Samo se nadam da će se sad klinci zaljubiti u ovaj sport. To mi je uvijek bio san - rekla je zlatna olimpijka



TOKIO Zlato za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju donijela je taekwondoašica Matea Jelić. Kninjanka je u finalu slavila protiv Britanke Williams, iako je samo desetak sekundi prije kraja borbe gubila.


– Prelijepo zvuči čuti da sam olimpijska pobjednica. To je san svakog sportaša, drago mi je da sam ga ispunila. Nemam riječi za opisati ovo. S Britankom Williams je uvijek drama, ali naučila sam da moram vjerovati u sebe i da će onda biti u redu. Sve ispadne kako je Bog zamislio i to je to. Nadam se da sam pokazala ljudima da se ne isplati odustati, da ima nade do zadnje sekunde.


To mi je lekcija po kojoj živim, bilo bi šteta da sam stala. Trener i ja smo znali kad je bilo Europsko da ću osvojiti olimpijsko zlato. Nisam s tim mislila ništa nezahvalno, samo sam znala koliko vrijedim i koliko radimo. Moj trener i ja smo isti tu. Korona mi je poremetila pripreme za Europsko s fizičke strane, psihički me samo ojačala. Svi moji me podržavaju u Kninu, to mi daje posebnu snagu – rekla je Matea Jelić pred kamerama, dodajući kako se nada da će se sada ovaj sport popularizirati.




– Ja sam jedna obična cura iz Knina koja se borila za svoje snove. Sad sam tu, ako ja mogu, mogu svi. Samo se nadam da će se sad klinci zaljubiti u ovaj sport. To mi je uvijek bio san – rekla je zlatna olimpijka.