Ukrajina druga domovina

Ognjen Vukojević nazočio humanitarnoj utakmici na Rujevici: “Nadam se da ćemo što prije ugostiti hrvatske klubove u Kijevu”

Denis Frančišković

Ognjen Vukojević na Rujevici

Ognjen Vukojević na Rujevici

Hvala Damiru Miškoviću, Marijanu Kustiću i cijeloj Rijeci i svima ostalima koji su omogućili i pomogli sve ove utakmice u našoj zemlji - rekao je Vukojević



RIJEKA Utakmici između Rijeke i Ukrajine na Rujevici je nazočio i Ognjen Vukojević, nekadašnji hrvatski reprezentativac za kojeg je Ukrajina druga domovina. Vukojević je 2008. iz zagrebačkog prešao u kijevski Dinamo za kojeg je sakupio 218 nastupa, a osvojio četiri tofeja, među kojima je i naslov prvaka 2009. godine.


– Rat je najveće zlo na svijetu, a to sam sada osjetio drugi put na svojoj koži. Nažalost, nogomet je u drugom planu, u Ukrajini se događaju strašne stvari koje nosi rat. Hvala Damiru Miškoviću, Marijanu Kustiću i cijeloj Rijeci i svima ostalima koji su omogućili i pomogli sve ove utakmice u našoj zemlji – rekao je Vukojević.


– Kao bivši igrač i sada izbornik U-20 reprezentacije znam da je jedno trening, a drugo utakmica i ovo će ipak puno pomoći ukrajinskim nogometašima. Nadam se da će prevladati razum i da ćemo što prije ugostiti Dinamo, Hajduk i Rijeku u Kijevu. Mir je važan za cijelu Europu i cijeli svijet.




Vukojević se još jednom zahvalio svima na podršci u teškim vremenima.


– Idemo dalje s akcijama, ali nitko ne zna što će se dogoditi sutra i što nas čeka u budućnosti. Ovo je velika akcija i humano srce i hvala Zagrebu, Splitu i Rijeci i svim ljudima u Hrvatskoj. Hvala svima što pomažu, svi znaju da je ovo težak trenutak. I mi smo prošli Domovinski rat te se nadamo da će ovo što prije završiti – poželio je Vukojević.