BOKSAČKO PH U-22

Održano boksačko prvenstvo Hrvatske za borce do 22 godine, riječkim predstavnicima dva srebra

Portal Novi list

Petar Cetinić/Foto PIXSELL

Petar Cetinić/Foto PIXSELL

Petar Cetinić i Marko Ramljak poraženi su u finalu.RIJEKA Na zagrebačkom Jarunu, u borilištu na otvorenom i u organizaciji BK-a Gladijator, završeno je Prvenstvo Hrvatske za seniore U-22 i seniorke. Riječki boksači su izborili dva finala, ali ondje nisu uspjeli uzeti pobjede.


U meču između dvaju reprezentativaca, za mjesto u sastavu za Svjetsko prvenstvo u Beogradu u kategoriji do 71 kilogram, Filip Kolar iz Čakovca ponovo je pobijedio Petra Cetinića iz Rijeke, kao i nedavno na Jarunu u Hrvatskoj boksačkoj ligi. Cetinić je nametnuo jak ritam otpočetka, pokušao držati inicijativu, a Kolar je dobro plasiranim kontrama uspio steći bodovnu prednost za podijeljenu odluku 4:1.
U kategoriji do 86 kg naslov je osvojio Vito Košar iz Rovinja, koji je u ravnopravnom meču podijeljenom odlukom 4:1 pobijedio Marka Ramljaka iz BK-a Rijeka.


Kristijan Duje Gaćina (Gladijator) proglašen je najboljim boksačem, Gabrijel Veočić (Brod) najboljim tehničarom, a Nikolina Ćaćić najboljom boksačicom. Nika Lopac (Senj) najbolja je juniorka.