Sudjelovalo 70 natjecatelja

Održan 11. Kostrenski plivački maraton: Kiša nije pokvarila ugođaj. Dobre energije i prave sportske atmosfere nije nedostajalo

P. N.

foto: Turistička zajednica Kostrene

foto: Turistička zajednica Kostrene

Start i cilj obje utrke bio je u moru ispod Konobe More, a natjecanje se boduje za Kvarner Pliva kup.



Unatoč kiši koja je padala tijekom cijelog jutra, dobre energije i prave sportske atmosfere u Kostreni nije nedostajalo. Tamo je, naime, održan 11. Kostrenski plivački maraton, na kojem je sudjelovalo 70 natjecatelja.


Program je započeo prijavom natjecatelja, a natjecanje se održalo istovremeno u dvije utrke, na 1.500 i 3.000 metara. Start i cilj obje utrke bio je u moru ispod Konobe More, a natjecanje se boduje za Kvarner Pliva kup.


11. Kostrenski plivački maraton


Organizatori su osigurali nagrade sudionicima u nekoliko različitih kategorija.




Apsolutni pobjednik u utrci na 1.500 metara u muškoj kategoriji je Ivan Peko-Lončar, a u ženskoj kategoriji prvo mjesto pripalo je Smiljani Marinović.


U utrci na tri tisuće metara u muškoj kategoriji pobjednik je Damian Gardašanić, dok je u ženskoj kategoriji pobjednica Stela Krajnik.


Finiš 11. Kostrenskog plivačkog maratona


Turistička zajednica Općine Kostrena i KDP Primorje zahvalili su svim sudionicima na još jednom ugodnom sportskom druženju, te uputili čestitke pobjednicima u svim kategorijama.


– Zahvaljujemo i Općini Kostrena na podršci manifestaciji, Crvenom križu, barkajolima, volonterima, Water Sports Kostrena, Konobi More i svima koji su doprinijeli uspješno otplivanom 11. po redu Kostrenskom plivačkom maratonu, naveli su organizatori natjecanja.