Nogomet

Određen termin nastavka derbija Ajaxa i Feyenoorda, klubovi zgroženi: “Ovo je smiješno”

Portal Novilist.hr, Hina

Foto Screenshot

Foto Screenshot

Ajax je, inače, u srijedu trebao odigrati zaostalu utakmicu s Volendamom. Oba kluba stoga nisu zadovoljna odlukom KNVB-a



AMSTERDAM Preostalih 35 minuta “Klassiekera” između Ajaxa iz Amsterdama i Feyenoorda iz Rotterdama igrat će se u srijedu iza zatvorenih vrata, priopćio je Nizozemski nogometni savez, nakon što je utakmica u nedjelju prekinuta zbog izgreda navijača Ajacida.


“Utakmica bi se po mogućnosti trebala odlučiti na terenu i utakmica se mora nastaviti što je prije moguće”, objasnio je KNVB, precizirajući da će utakmica početi u 14 sati po lokalnom vremenu.


Ajax, četverostruki europski prvak i institucija u Nizozemskoj, u nedjelju je gubio 3-0 nakon 55 minuta, ponižen pred svojim navijačima od Feyenoorda, svog najvećeg nacionalnog rivala. Mnogi Ultrasi tada su upali na teren Johan-Cruyff Arene, a sudac nije imao izbora nego obje momčadi poslati u svlačionicu.




Nasilje se proširilo izvan terena, bijesni navijači uništili su ulaz na stadion i tukli se s policijom naoružanom suzavcem. Ajax je potom navečer brzo otpustio svog direktora nogometa, Svena Mislintata, zbog potencijalnog sukoba interesa tijekom ljetnog prijelaznog roka nakon angažiranja hrvatskog bočnog braniča Borne Sose.


Ajax, koji je u četvrtak navečer kod kuće remizirao (3-3) protiv Olympiquea iz Marseillea u Europskoj ligi, trenutno prolazi kroz jednu od najgorih sportskih kriza u 123 godine postojanja. Sa samo pet bodova u četiri utakmice, klub koji je 36 puta bio državni prvak, ima najgori start u Erediviseu od sezone 1964./1965.


Ajax je, inače, u srijedu trebao odigrati zaostalu utakmicu s Volendamom. Oba kluba stoga nisu zadovoljna odlukom KNVB-a. Ajax je u službenoj objavi o nastavku utakmice s Feyenoordom napisao: “Ne slažemo se s odlukom”.


Predsjednik Volendama Jan Smit je, pak, kazao: “Nepošteno. Ajax i Volendam se ne slažu s ovom smiješnom odlukom.”