SP RUKOMETAŠICA

Odlučen ždrijeb za SP rukometašica, Hrvatska u skupini izbjegla sve ostale europske selekcije

Hina

NAJUGODNIJE IZNENAĐENJE - Ćamila Mičijević sa suigračicama u reprezentaciji

NAJUGODNIJE IZNENAĐENJE - Ćamila Mičijević sa suigračicama u reprezentaciji

Imena suparnika u Španjolskoj osvjaačice brončanog odličja s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva saznat će nakon što se odigraju kontinentalna prvenstva Azije u Jordanu, odnosno Južne i Središnje Amerike u Paragvaju.ZAGREB Hrvatska ženska rukometna reprezentacija na Svjetskom će prvenstvu koje će se održati u Španjolskoj od 2. do 19. prosinca ove godine igrati u skupini G, a suparnici će joj biti drugi predstavnik Azije te prvi i treći predstavnik Južne i Središnje Amerike, odlučeno je na ždrijebu u Castellonu.


Hrvatska je bila nositelj u ždrijebu te je na kraju izbjegla sve ostale europske selekcije u prvom krugu. Imena suparnika u Španjolskoj osvjaačice brončanog odličja s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva saznat će nakon što se odigraju kontinentalna prvenstva Azije u Jordanu od 15. do 25. rujna, odnosno Južne i Središnje Amerike u Paragvaju od 5. do 9. listopada.


Na posljednjem Azijskom prvenstvu naslov je osvojila Južna Koreja, drugi je bio Japan i lako je moguće da on bude suparnik “kraljicama šoka”. Broncu je osvojila Kina, a četvrti je bio Kazahstan.
U Južnoj i Središnjoj Americi Brazil je neprikosnoven i to je reprezentacija koju treba očekivati u našoj skupini. Iza njega po vrijednosti dolaze Argentina, Paragvaj i Čile.


Osim u Castellonu, utakmice prvog SP za rukometašice na kojem će sudjelovati 32 reprezentacije igrat će se još u Torrevijei, Lleiriji i Granollersu.


Ždrijeb a rukometašice

Skupina A: Francuska, Crna Gora, Angola, Slovenija
Skupina B: Rusija, Srbija, Kamerun, Poljska
Skupina C: Norveška, Rumunjska, Azija 3, Azija 4
Skupina D: Nizozemska, Švedska, Sj. Amerika i Karibi, Azija 5
Skupina E: Njemačka, Mađarska, Češka, Slovačka
Skupina F: Danska, Azija 1, Tunis, Kongo
Skupina G: HRVATSKA, Azija 2, Južna Amerika 1, Južna Amerika 3
Skupina H: Španjolska, Austrija, Južna Amerika 2, Azija 6