KRAJ SEZONE SUPERLIGE

Odbojkašice Rijeke završile sezonu na sedmom mjestu, Gordana Tomić: “Ovo je iznad svih očekivanja”

Luka Medak

Pobijedili smo u nekim utakmicama u kojima to nismo očekivali, da ne spominjem nastup u finalu Kupa, čemu se stvarno nitko nije nadao – kaže Gordana Tomić, koja je na klupi mijenjala Igor Lovrinova



RIJEKA Neočekivanom pobjedom nad favoriziranom Kaštelom u Superligi odbojkašice Rijeke završile su još jednu natjecateljsku sezonu. Natjecanje u Superligi završile su na sredini ljestvice, točnije na sedmome mjestu u konkurenciji 12 ekipa, što je uspjeh ako se uzme u obzir da je prosjek godina igračica nešto manji od 19 godina.


– S obzirom na to da nam je cilj bio ostati u ligi, ovo je daleko iznad svih očekivanja. Prvih nekoliko kola nam nije išlo dobro, ali s vremenom smo igrali sve bolje i bolje. Taman negdje pred kraj godine cure su počele igrati uistinu odlično pod paskom trenera Igora Lovrinova, a u tom ritmu su nastavile i kada sam ih ja preuzela. Pobijedili smo u nekim utakmicama u kojima to nismo očekivali, da ne spominjem nastup u finalu Kupa, čemu se stvarno nitko nije nadao – komentira trenerica odbojkašica Rijeke Gordana Tomić, koja je na klupu prve ekipe sjela usred sezone, nakon što je trener Igor Lovrinov bio podvrgnut operaciji srca.


– Ja sam tada preuzela već formiranu ekipu, samo je trebalo održavati neki ritam treninga. Najveći dio posla je odradio trener Lovrinov, meni stvarno nije bio problem samo održavati formu i voditi cure na utakmicama. Na kraju sam jako zadovoljna svojim poslom, bilo je lijepo raditi s curama. Puno je lakše voditi seniorsku ekipu nego mlađe uzraste jer su igračice već formirane i sve znaju. Jedino sam se malo bojala utakmica jer nikada nisam vodila seniorsku ekipu, ali uz pomoć Ive Lovrinov mislim da smo sve odradili korektno – zadovoljna je trenerica Tomić.




Kroz veći dio sezone, a pogotovo u završnici, ekipu su nosile dvije iznimno talentirane odbojkašice, 18-godišnja Andrea Koraca i 15-godišnja Mara Štiglić. I dok bi Mara sa svojim suigračicama trebala smečirati i sljedeće sezone, ostanak Korace zasad je upitan.


– Nažalost, kod nas su uvijek upitne igračice koje završavaju srednju školu jer ne znamo kamo će otići na studij i hoće li onda nastaviti igrati s nama ili ondje gdje studiraju. Koraca završava srednju školu, jako nam je bitna igračica, ali pitanje je hoće li ostati. Starije igračice koje studiraju u Rijeci trebale bi ostati na okupu sve dok ne završe studij, kao i one mlađe koje su još u srednjoj školi. Dakle, vjerujem da će većina ostati, upitne su možda jedna ili dvije igračice – kaže Gordana Tomić.


Dakle, s gotovo istom jezgrom ekipe odbojkašice Rijeke će otvoriti i iduću sezonu, tada već s vrijednim iskustvom igranja na seniorskoj razini, a na klupu će se ponovno vratiti poznatno trenersko ime.


– Trener Lovrinov već će ovoga mjeseca početi polako raditi s djevojkama, najviše s ovima mlađima i čim bude spreman ponovno će u potpunosti preuzeti seniorsku ekipu, a ja se vraćam mlađim kategorijama – zaključila je Gordana Tomić.