SUperliga odbojkašica

Odbojkašice Rijeke večeras ugošćuju Veli vrh, Lovrinov: “Prihvaćamo ulogu favorita, ali puhat ćemo i na hladno”

Luka Medak

Igor Lovrinov/Foto: V. KARUZA

Igor Lovrinov/Foto: V. KARUZA

Mi smo trenutačno u traženju dobitne kombinacije, miksamo s dizačicama dok ne dobijemo ono što tražimo pa ćemo vidjeti kako će se stvari posložiti u ovoj utakmici - rekao je Lovrinov



RIJEKA Nakon pobjede u Karlovcu odbojkašice Rijeke opet se vraćaju na domaći teren i danas će od 20 sati u Dvorani mladosti ugostiti ekipu Velog vrha u sklopu petog kola Superlige. Njihove večerašnje protivnice nešto su slabije ušle u sezonu, nakon slavlja 3:0 protiv Dubrovnika u prvom kolu, ne znaju već tri kola za pobjedu, a u tim trima utakmicama nisu uspjele osvojiti niti jedan set. Riječanke, s druge strane, imaju tri pobjede i jedan poraz te u ovaj susret ulaze kao favoritkinje.


– Naravno, prihvaćamo tu ulogu favorita, ali puhat ćemo i na hladno jer Veli vrh uopće nije bezopasna ekipa. Mi smo trenutačno u traženju dobitne kombinacije, miksamo s dizačicama dok ne dobijemo ono što tražimo pa ćemo vidjeti kako će se stvari posložiti u ovoj utakmici. U Karlovcu smo zadnja dva seta izgledali dosta dobro, a nadam se da će to biti i odskočna daska za dalje, pogotovo zato što nam nakon ovog kola slijede dvije jako teške utakmice protiv dviju najboljih ekipa u Hrvatskoj, tako da se već lagano pripremamo i za te susrete – rekao je trener Igor Lovrinov, čije igračice nakon ovog kola čekaju Mladost i Marina Kaštela.


Na prethodnu utakmicu u Karlovac s ekipom nije doputovala Tamara Popić, no sada će ponovo biti u standardnoj rotaciji.




– Imali smo problema prošli tjedan jer nisu sve igračice bile na raspolaganju, no za ovaj susret bi sve trebale biti spremne i na dispoziciji. Na sreću, kod nas još uvijek nisu krenuli problemi sa samoizolacijom zbog COVID-19, bila je dosad odsutna samo jedna djevojka iz kadetkinja, koja inače nije u standardnoj rotaciji. No, bojim se da bi kasnije u sezoni moglo biti velikih problema – zaključio je Igor Lovrinov.