Superliga

Odbojkašice Rijeke upisale poraz u drami. Tri kola prije kraja prvenstva sve je otvoreno

Katarina Blažević

Mara Štiglić/Foto M. GRACIN

Mara Štiglić/Foto M. GRACIN

Matematički je moguće i direktno ispadanje iz lige, kao i doigravanje za ostanak s prvoplasiranom ekipom iz nižeg ranga...



SPLIT Utakmica 19. kola Superlige odbojkašica: Brda – Rijeka 3:2 (22:25, 25:17, 20:25, 25:17, 15:13). OŠ Ravne njive. Suci: Vedriš i Šulc.


BRDA: Bogdanović, Vukić, Katunarić, Delić, Palmieri De Souza, Vladušić, Tomičić, Radić (L), Vukadinović (L), Jelić, Althaller, Cvijović, Caić, Čagalj.


RIJEKA: Brkičić, Boban, Štiglić, Tomić, Gregorović, Pavačić, Grčević, Volarić (L), Vekić, Trninić, Sluga, Ščekić.




Odbojkašice Rijeke upisale su poraz u dramatičnoj borbi koja se protegnula na pet setova. Gošće su u Splitu u odlučujućem setu imale vodstvo 7:4, malo kasnije i minimalnih 9:8 te 10:9, nakon čega su Brda preokrenula.


Doduše, Riječanke se nisu predavale, set je bio u egalu do samog kraja. Kod rezultata 13:13 veću su koncentraciju zadržale domaće, koje su s dva povezana poena došle do vrijedne pobjede u borbi za ostanak.


Tri su kola do kraja prvenstva, a Rijeka još ništa nije osigurala. Matematički je moguće i direktno ispadanje iz lige, kao i doigravanje za ostanak s prvoplasiranom ekipom iz nižeg ranga, a Riječanke još imaju šanse i ostati u Superligi bez dodatnih utakmica.