Superliga odbojkašica

Odbojkašice Rijeke u trileru na Trsatu uspjele izvući pobjedu, Koraca i Štiglić junakinje

Luka Medak

Andrea Koraca/Foto M. GRACIN

Andrea Koraca/Foto M. GRACIN

Junakinje umorne Rijeke bile su Andrea Koraca i Mara Štiglić, koje su u završnici stavile teret na svoja leđa i režirale pobjedu. Nakon Olimpika u goste im već sutra (19 sati) dolazi i Kaštela



RIJEKA Utakmica 22. kola Superlige odbojkašica: Rijeka CO – Olimpik 3:2 (25:17, 25:17, 18:25, 20:25, 15:12). Dvorana mladosti. Bez gledatelja. Suci: Poropat i Markulin.


RIJEKA CO: Bakarčić 9, Gerdević, Sulić, Volarić (L), Štiglić 21, Žarković 4, Denona (L), Devčić, Popić 1, Koraca 24, Fabris 5, Aničić.


OLIMPIK: Cvetković 8, Petriško (L), Kožinec 7, Zec 11, Mikulić 2, Pavlović 2, Jazvić 5, Šola 7, Grozdanić 2, Bilušić 3, Pavlić 1.




Odbojkašice Rijeke CO u trileru na Trsatu uspjele su izvući pobjedu protiv zagrebačkog Olimpika, nakon što su gotovo prokockale prednost od dva seta. Junakinje umorne Rijeke bile su Andrea Koraca i Mara Štiglić, koje su u završnici stavile teret na svoja leđa i režirale pobjedu.


Foto galerija: HAOK Rijeka - Olimpik Foto: Marko Gracin


U odlučujućoj petoj dionici Riječanke su konačno skupile snage, prije svega Štiglić i Koraca. Povele su 3:0, držale prednost do izjednačenja na 6:6, a onda e Koraca postigla tri poena u nizu, od kojih dva na servisu, a Štiglić povećala na 12:8 i veliku prednost Riječanki koju su uspjele sačuvati do kraja.


Prvi set je krenuo dosta izjednačeno, sve dok Koraca nije povezala tri poena zaredom i prisilila trenera Olimpika na minutu odmora. Gošće su uspjele izjednačiti i na svako novo odvajanje Rijeke imale su odgovor, no Riječanke na 20:16 rade seriju 5:1 i ne dozvoljavaju da set ode u neizvjesnost.


U drugom setu Koraca je nastavila gdje je stala i na svojih osam poena iz prvog dodala novih sedam u setu. Praktički je na svaka tri poena Rijeke došao jedan Olimpika i domaće odbojkašice su vrlo brzo stekle nedostižnu prednost te privele i drugi set kraju.


Sve je išlo u prilog tome da će odbojkašice Olimpika vrlo brzo kući, no uslijedio je šok za Rijeku. Nakon prvog poena Riječanke dopuštaju gošćama čak četiri poena u nizu i trenerica Gordana Tomić zove minutu odmora, pokušavajući uskratiti što više nadu “ranjenom” Olimpiku. Ipak, odmor nije urodio plodom i gošće su napravile novu seriju 1:4. Riječke odbojkašice bile su neprepoznatljive naspram prva dva seta, nisu uspjele povezati dva poena sve do 6:17, kada je već bilo prekasno za bilo kakav preokret.


Iako su imale priliku sve ispraviti u četvrtom setu, igračice Gordane Tomić izgledale su kao da su izgubile snagu, što je vjerojatno i posljedica duge pauze dobrog dijela igračica, koje su se tek oporavile od bolesti. Ponovno su loše ušle u set, Olimpik radi seriju 1:5 već u startu i Riječanke ne uspijevaju više doći na manje od dva poena zaostatka. U jednom trenutku gošće odlaze na plus šest, dobro blokiraju Koracu i uzimaju još jedan set.


Koliko god je današnja utakmica bila iscrpljujuća, za Riječanke nema odmora. Nakon Olimpika u goste im već sutra (19 sati) dolazi i Kaštela u zaostaloj utakmici 20. kola. Kaštelanke se nalaze na trećem mjestu i osigurale su doigravanje, Rijeka nema imperativ pobjede, što znači da će se posljednja utakmica sezone vjerojatno odigrati u revijalnom tonu.