Superliga

Odbojkašice Rijeke nakon četiri pobjede bolno prizemljene od Karlovčanki

Tea Pavačić puca u blok Nike Jularić/Foto M. LEVAK

Tea Pavačić puca u blok Nike Jularić/Foto M. LEVAK

Nina Ščekić blokom je donijela 18:17, malobrojni gledatelji ponadali su se da će vidjeti barem još jedan set. Ali, nada nije dugo trajala...



RIJEKA Susret 10. kola Superlige odbojkašica: Rijeka – Kelteks 0:3 (18:25, 16:25, 20:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 100. Suci: Špadina i Ninić.


RIJEKA: Štiglić, Vekić, Pavačić, Francetić, Volarić (L), Brkičić, Trninić, Gregorović, Aleksa, Ščekić.


KELTEKS: Grgić (L), Milovanović, Malović, Pavlaković, Bogati Pantelić, Banjavčić, Vladić (L), Jularić, Malnar, Vlašić, Badanjak, Nikačević, Barić.




Odbojkašice Rijeke nisu uspjele nastaviti niz pobjeda. Riječanke su na Trsatu nakon tri uzastopne prvenstvene i jedne Kup pobjede doživjele bolno prizemljenje od Karlovčanki. U pripremama su ugodno iznenadile svoje gošće u Karlovcu, no ovoga puta pokazale su potpuno drugo lice i za tek nešto više od sat vremena igre pognute glave napustile parket Dvorane mladosti.


Trener Krešimir Jurić može s malo toga biti zadovoljan, nisu dobro funkcionirale elementarne stvari u igri, a na to se nadovezalo malo zalaganja, premalo energije i želje za pobjedom… Riječanke su imale velikih problema na prijemu servisa, a onda posljedično i u organizaciji napada. Osim toga, gošće su blokom osujetile i glavni napadački trojac Riječanki, Maru Štiglić, Lanu Francetić i Teu Pavačić.


Prva dva seta donijela su sličan rasplet. Gošće bi se rano odvojile na pet, šest poena razlike, a domaće ih pokušavale sustići. Svaki put kada bi se primakle na nekoliko poena zaostatka, napravile bi nekoliko pogrešaka i prilika za rezultatski priključak otišla bi u nepovrat. Malo nade donio je treći set. Riječanke su povele 5:2, gošće okrenule na 8:13.


Nina Ščekić blokom je donijela 18:17, malobrojni gledatelji ponadali su se da će vidjeti barem još jedan set. Ali, nada nije dugo trajala. Nekoliko loših primanja, lopte izvan granice igrališta i Karlovčanke su završile i treću dionicu u svoju korist.