SUPERLIGA ODBOJKAŠICA

Odbojkašice Rijeke na Trsatu zaključuju sezonu, Gordana Tomić: “Cure su bile bez treninga, bit će teško”

Luka Medak

Gordana Tomić s igračicama/Foto: V. KARUZA

Gordana Tomić s igračicama/Foto: V. KARUZA

- Bilo bi lijepo pobijediti Olimpik, nadamo se da ćemo to ostvariti, iako je dobar dio igračica bio bez treninga. Neke cure su još izmorene od bolesti i pitanje je hoće li biti fizički spremne, ali nadamo se da će to »izgurati«. U svakom slučaju, neće biti lako - rekla je trenerica Gordana Tomić.



RIJEKA Bliži se kraj sezone Superlige odbojkašica. Nakon poraza protiv Marine Kaštela, u kojem su igrale bez pola ekipe, riječkim odbojkašicama preostale su još dvije utakmice. Večeras na Trsatu od 19 sati u posljednjem kolu dočekuju Olimpik, a samo dan kasnije, također u Dvorani mladosti, igraju zaostali susret 20. kola protiv Kaštela (19 sati). Dobra vijest za trenericu Gordanu Tomić je to što su se gotovo sve igračice koje su bile odsutne vratile treninzima.


– U ponedjeljak je većina djevojaka počela s treninzima, osim Ivane Kesten i Dorje Sulić. Standardna početna postava trebala bi igrati, jedino je upitno koliko će neke djevojke biti fizički spremne nakon što dva tjedna nisu trenirale, a u tom smislu je upitna i Ivona Bakarčić – rekla je trenerica Rijeka CO Gordana Tomić.


Riječanke su trenutačno na osmom mjestu u Superligi i ne prijeti im ispadanje u niži rang, tako da nemaju neki imperativ pobjede, ali trenerica Tomić bi svejedno voljela da sezonu ne zaključe porazima.




– Bilo bi lijepo pobijediti Olimpik, nadamo se da ćemo to ostvariti, iako je dobar dio igračica bio bez treninga. Neke cure su još izmorene od bolesti i pitanje je hoće li biti fizički spremne odigrati cijelu utakmicu kvalitetno, ali nadamo se da će to »izgurati«. U svakom slučaju, neće biti lako.


Nakon Olimpika Riječankama u goste dolazi i Kaštela, koja se zacementirala na trećem mjestu i osigurala doigravanje, što znači da bi posljednju utakmicu sezone s Riječankama mogla odigrati u revijalnom tonu.


– Ne znam hoće li doći s udarnom postavom i koliko im je bitna ta utakmica. Ako dođu u kompletnom sastavu, teško da imamo šanse. U ovakvom stanju će nam biti teško i protiv Olimpika, a kamoli protiv Kaštele. No, odradit ćemo te utakmice pa što bude – objašnjava Gordana Tomić.