SUPERLIGA ODBOJKAŠICA

Odbojkašice Rijeke danas ugošćuju Split u prvom nastupu na domaćem terenu, Lovrinov: “To je utakmica bez favorita”

Luka Medak

Igor Lovrinov/Foto Arhiva NL

Igor Lovrinov/Foto Arhiva NL

Činjenica da imamo praktički identičan rezultat iz prva dva kola već u startu govori da bi to trebala biti jedna dosta izjednačena utakmica, ali nadamo da je mala prednost ipak na našoj strani samo zato što igramo na domaćem terenu - rekao je Lovrinov



RIJEKA Nakon gostovanja u prva dva kola Superlige, riječke odbojkašice konačno dolaze na domaći teren. Danas od 18 sati u Dvorani mladosti igrat će protiv Splita, ekipe koja je u sezonu ušla gotovo isto kao i Riječanke. Naime, obje ekipe imaju pobjedu od 3:2 u setovima protiv Kaštela, ali i jedan poraz. Rijeka je u prošlom kolu s 3:2 poražena od Enne u Vukovaru, dok su Splićanke u prvom kolu poražene jednakim rezultatom od Osijeka.


– Činjenica da imamo praktički identičan rezultat iz prva dva kola već u startu govori da bi to trebala biti jedna dosta izjednačena utakmica. Iz utakmice u utakmicu igramo najbolje što možemo i izvlačimo najbolje iz sebe i to je ono što nas trenutačno čini sretnima, bez obzira na rezultat. Veselimo se ovoj utakmici bez favorita, iako se nadamo da je mala prednost ipak na našoj strani samo zato što igramo na domaćem terenu, i to prvi put ove sezone. Pretpostavljam da će biti i naših navijača pa ćemo se i zato htjeti pokazati u što boljem svjetlu. U svakom slučaju siguran sam da će biti dobra utakmica i oni koji dođu gledati neće požaliti – najavio je susret Igor Lovrinov, trener riječkih odbojkašica, kojem ni u ovoj utakmici neće biti na raspolaganju jedna od najboljih igračica.


– Nažalost, još uvijek ne možemo računati na Nikolinu Fabris, koja nam je jako važna karika. Propustila je prva dva kola zbog slomljenog prsta, tako da je neće biti ni u ovoj utakmici, ali nadamo se da ćemo je uspjeti osposobiti za sljedeću utakmicu. U svakom slučaju, nećemo ništa forsirati. Sve ostale djevojke su na dispoziciji, sve su spremne i s veseljem očekuju susret. U prošlom kolu smo igrali jako duge setove, ali mislim da je tjedan dana bilo dovoljno da se rekuperiramo, a i igračice su u dobroj fizičkoj spremi. To nam sigurno neće biti alibi – zaključio je Lovrinov.